Flavia Boghiu: Brașovul va avea zeci de kilometri de piste de biciclete, până la finalul lui 2023

Last Updated on august 30, 2022 Mașinile continuă să fie la putere în Brașov. Au voie să parcheze fără probleme pe trotuare în timp ce bicicliștii sunt luați la întrebări de polițiști dacă folosesc trotuarul. Viceprimarul Flavia Boghiu anunță zeci de kilometri de piste de biciclete până la finalul anului 2023. Vom avea o situație interesantă. Mașini parcate pe trotuare și biciclete pe piste speciale. O jumătate de problemă rezolvată pentru pietoni care acum trebuie să se ferească pe trotuare de mașini, trotinete și biciclete.

Administraţia locală din municipiul Braşov lucrează în prezent la mai multe proiecte pentru realizarea unor piste de biciclete, precum şi pentru implementarea sistemului de benzi dedicate pentru transportul în comun, având ca termen de finalizare sfârşitul anului 2023, a explicat Flavia Boghiu, viceprimar al Braşovului, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Flavia Boghiu: Brașovul va avea zeci de kilometri de piste de biciclete, până la finalul lui 2023 1

Noi am aprobat masterplanul Velo, o abordare integrată a pistelor de bicicletă pe care le dezvoltăm în Braşov, avem trei proiecte de piste care vor fi finalizate la sfârşitul lui 2023 şi care vor conecta zonele importante din oraş, inclusiv cartiere, tocmai pentru că ne dorim să creştem utilizarea bicicletei în defavoarea maşinii personale. Vor fi câteva zeci de kilometri şi încercăm să creştem lungimea acestora“.

Braşovul îşi propune să iasă în faţă drept „capitala verde“ a României, iar mobilitatea verde şi eficientă este unul dintre aspectele la care trebuie să lucreze orice administraţie care îşi doreşte un oraş mai sustenabil. Astfel, cetăţenii trebuie să fie încurajaţi să folosească mai puţin maşina personală şi mai mult transportul public în comun sau bicicletele, potrivit Biz Brașov.

Avem cea mai mare flotă de autobuze electrice din ţară, de anul trecut oână acum am recepţionat 68 de noi autobuze şi troleibuze şi am reuşit să reducem cantiatea de dioxid de carbon eliberată în atmosferă cu 4.400 de tone. (…) Avem proiect şi de benzi dedicate pentru autobuze, cu termen de finalizare tot la finele anului viitor, ceea ce înseamnă că ar trebui ca din 2024 să avem atât piste pentru biciclete cât şi benzi dedicate, care să reducă timpii petrecuţi în trafic“.

Previous Story

Foto Brașov. Casa-chitară de la Râșnov. Două paturi duble, bucătărie şi baie, curte proprie, terasă şi grill.

Next Story

Brașov. Lidl vrea să demoleze un magazin pentru a construi un supermarket mai mare. Așteaptă avizul de la Primărie