Brașov. Un turist a murit în Piatra Craiului, în timpul unei drumeții. O femeie a ajuns la spital, după ce a urcat în Postăvarul în fustă și sandale

Last Updated on august 29, 2022 O turistă îmbrăcată cu fustă și sandale a fost salvată de salvamontiștii din Poiana Brașov, după ce a alunecat în timp ce cobora de pe vârful Postăvaru. Două persoane accidentate au fost salvate ieri de salvamontiști.

„Prima persoană, o turistă care a urcat pe masiv (n.r. Postăvaru) cu telegondola, îmbrăcată pentru o plimbare prin oraș, cu fustă și sandale, a alunecat, în timp ce cobora înapoi de pe vârf, spre instalația de transport pe cablu. Pe Drumul Rosu, în zona Kanzel-ului, pe o pantă foarte înclinată, a alunecat, suferind un traumatism de membru inferior la nivelul gleznei. După ce a fost coborâtă în stațiune, a fost predată unui echipaj SMURD.

Brașov. Un turist a murit în Piatra Craiului, în timpul unei drumeții. O femeie a ajuns la spital, după ce a urcat în Postăvarul în fustă și sandale 1

Cel de-al doilea caz a implicat un practicant al ciclismului montan, care cobora pe Drumul Roșu și care din cauza pietrișului instabil a pierdut roata-față, căzând și suferind un traumatism de membru superior. Și acestuia din urmă i-a fost acordat primul ajutor, fiind trimis către unitatea spitalicească, din proprie dorință, cu automobilul propriu”, au detaliat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov, potrivit mytex.ro.

A murit în Piatra Craiului, în timpul unei drumeții.

O persoană a decedat ieri după ce i s-a făcut rău, în Piatra Craiului. Cadre medicale aflate întâmplător în zonă, în drumeție, și salvamontiști și echipaje de la Ambulanță au încercat să o resusciteze, însă a fost zadarnic.

„Printr-o solicitare la numărul unic de urgență 112 am fost alertați în privința unui pacient in stop cardio respirator. Din datele obținute de la apelanți, pacientul a acuzat anterior instalării stopului cardiorespirator durere toracică anterioară.

Brașov. Un turist a murit în Piatra Craiului, în timpul unei drumeții. O femeie a ajuns la spital, după ce a urcat în Postăvarul în fustă și sandale 2

În ciuda timpilor scurți de reacție ai echipei noastre, al aplicării manevrelor de prim ajutor de bază (suport vital de bază) de către apelanți și martori (medic și asistenți aflați într-o tură spre Cabana Curmătura de la Fântâna lui Botorog și care întâmplător se aflau foarte aproape de locul producerii evenimentului), a sosirii noastre rapide la victimă împreună cu echipajul medical avansat (ambulanțe de tip B și C de la Serviciul de Ambulanță Brașov), a aplicării rapide a manevrelor avansate de resuscitare, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare. S-a declarat decesul după 1:45 de minute de manevre (o oră și 45 de minute). Condoleanțe familiei”, au transmis reprezentanții Salvamont Zărnești, potrivit bizbrasov.ro.

Previous Story

Sejur de coșmar pentru o femeie din Brașov, într-un hostel din București: „Sub chiuvetă era o gaură enorm de mare cred că pe acolo veneau gândacii de la parter”

Next Story

Foto Brașov. Casa-chitară de la Râșnov. Două paturi duble, bucătărie şi baie, curte proprie, terasă şi grill.