Brasov: Rezervatia din Zarnesti vrea sa salveze ursii scosi la vanzare la Resita

Last Updated on iunie 14, 2014

Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni” (AMP) din Braşov îşi exprimă public intenţia de a intra în posesia urşilor scoşi la vânzare de Grădina zoologică din Reşiţa, care nu mai dispune de spaţiu suficient de a găzdui toate mamiferele pe care le deţine în acest moment.

zarnesti

„Dorim să-i acordăm puiului de urs ultima şansă de a fi eliberat în natură şi reabilitat, pentru a se bucura de libertatea pe care numai urşii sălbatici o pot gusta. Acordăm tot suportul logistic şi ne ocupăm de întreaga operaţiune, având personal veterinar specializat, cu peste 60 de acţiuni de salvare la activ. Contăm pe buna intenţie a administraţiei locale din Reşiţa şi sperăm că, odată ce ne vor ceda urşii, își vor putea obţine autorizaţia de mediu”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele AMP. (sursa: mytex.ro)

Deși Grădina Zoologică din Reşiţa a fost extinsă, uriaşele mamifere nu au nici acum spaţiu destul ca să trăiască în condiţii normale. Tocmai din acest motiv, administraţia locală ia în calcul înstrăinarea a cel puţin unui exemplar.

Previous Story

Brasov: Cetatea Rupea te invita la Festival Medieval

Next Story

Brasov: Va tenteaza? Vremea e super! Va asteptam la Aventura Parc Dragus!