Brașov. Un șofer prins drogat a încercat să mituiască un polițist din Râșnov cu 200 de lei. A fost refuzat

Last Updated on iulie 6, 2022 Tot mai mulți șoferi drogați apar pe drumurile din Brașov sau în localitățile din jur. În Râșnov un șofer drogat a încercat să mituiască un polițist cu 200 de lei, iar în Poiană o șoferiță a fost prinsă în timp ce conducea drogată cu cocaină.

Polițiștii brașoveni au depistat numai ieri alte 2 cazuri de șoferi conducând sub influența drogurilor.

Brașov. Un șofer prins drogat a încercat să mituiască un polițist din Râșnov cu 200 de lei. A fost refuzat 1

Șofer prins drogat la volan a încercat să mituiască un polițist din Râșnov cu 200 de lei

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați în cursul zilei de ieri, 05.07.2022, de un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Râșnov – Compartimentul Rutier, cu privire la faptul că, oprind în trafic și testând cu aparatul Drager un conducător auto, acesta din urmă i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, transmite Direcția Generală Anticorupție

În fapt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 73 A, în urma testării, agentul de poliție l-a depistat pe conducătorul auto pozitiv cu substanța psihoactivă cannabis, iar acesta i-a promis suma de 200 de euro agentului constatator pentru ca cel din urmă să nu-i întocmească dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Agentul de poliție a refuzat suma de bani sesizând de îndată Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, context în care aceasta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovație cu procurorul de caz.

Șoferiță prinsă în trafic drogată cu cocaină

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat ieri noapte, în jurul orei 01.00, o femeie în vârstă de 32 ani, din București, care conducea un autovehicul pe DN 1E, pe raza stațiunii Poiana Brașov, fiind drogată cu cocaină.

„Procedându-se la testarea conducătorei auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cocaină. În consecință, aceasta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan, potrivit mytex.ro.

Șapte ore mai târziu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit pentru control un bărbat în vârstă de 37 ani, din București, care șofa pe strada Poiana Soarelui din Stațiunea Poiana Brașov.

„Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la benzodiazepines. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism”, a precizat comisarul de poliție.

Agenții rutieri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Tot ieri, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 32 ani, din județul Maramureș, care conducea un autoturism strada Calea Poienii din județul Brașov.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la amfetamină. Și el a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism și s-a ales cu dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Previous Story

Allen Coliban invitat să preia Gara Brașov în administrare pentru modernizare. S-a schimbat legislația

Next Story

Video Brașov. Bucăți din pasajul din Hărman cad la pământ aproape zilnic