Last Updated on februarie 17, 2022 Kaufland a deschis astăzi la Brașov un magazin cu etaj, numărul 150 al rețelei. Acesta este amplasat pe strada 13 Decembrie, din cartierul Tractorul.
Pe lângă ofertele din catalog, pentru ziua deschiderii au fost pregătite şi o serie de promoţii speciale, în special la produse nealimentare.
Astfel, cei care vor ajunge în magazin astăzi vor putea achiziţiona ciocane rotopercutoare Einhell la un preţ de 150 lei/bucata, truse de scule cu 40 de piese la preţul de 99,99 lei, pistol cu aer cald la preţul de 49,99 lei, bormaşină la un preţ redus cu 33%, respectiv la 99,99 lei, dar şi televizoare şi alte electrocasnice cu reduceri cuprinse între 15 şi 40%, cum ar fi mixere cu preţuri între 59,99 lei şi 99,99 lei sau cuptoare cu microunde Switch On 800 W la preţul de 229,90 lei.
Pe lângă aceste produse, vor fi o serie de promoţii la legume, fructe, dar şi la alte produse alimentare, iar clienţilor care vor utiliza cardul Kaufland le-a fost pregătit şi un concurs.
Programul magazinului este de luni până sâmbătă între orele 7.30 şi 22.00, iar duminica de la 7.30 la 21.00, anunță Biz Brasov.
Hipermaketul din Tractorul are o structură cu etaj, astfel că parcarea este parţial acoperită, în total fiind oferite 300 de locuri de parcare. Odată cu acest nou hipermaket, retailer-ul a ajuns 150 deschise în ţară, după ce primul magazin a fost deschis în Capitală în urmă cu 16 ani. Potrivit reprezentanţilor Kaufland, pe parcursul următorului an vor mai fi deschise 10 noi locaţii în ţară, însă, deoacamdată nu se ştie cu exactitate dacă şi la Braşov, totul depinzând şi de documentele birocratice. retailer-ul are în plan 3 noi magazine în municipiul Braşov, pe fosta platformă IUS, pe strada Institutului, dar şi pe fosta platformă Fartec. Kaufland are un buget de 375 de milioane de lei pentru următorul an pentru investiţii în extinderi, dar şi modernizarea unor noi magazine.
Lidl și Penny, interzis în centrul Branului
Direcţia pentru Cultură Braşov a dat aviz negativ construcţiei de supermarketuri în centrul comunei Bran. Astfel, în şedinţa din 09 februarie 2022, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Braşov a decis acordarea avizului negativ pentru PUZ – schimbare destinaţie teren din zonă locuinţe şi funcţiuni complementare în zonă instituţii şi servicii pentru amplasare spaţii comerciale menit a aviza construirea supermarketului Penny, reţinând faptul că „propunerea aduce o schimbare de morfologie care nu este compatibilă cu contextul şi în relaţie cu cripta familiei Cavalerilor de Puşcariu”.
„Avizul negativ reprezintă o lovitură semnificativă pentru demersurile Penny şi Lidl de a construi magazine în centrul Branului şi în imediata apropiere a Castelului Bran, dar şi o confirmare a celor susţinute de reprezentanţii comunităţii locale care se opun proiectelor şi care susţin că locul unor astfel de magazine este în afara staţiunilor. Iată că Direcţia Judeţeană pentru Cultură Braşov este prima autoritate a statului român care confirmă temerile comunităţii locale şi care decide împotriva distrugerii Branului prin amplasarea abuzivă a unor astfel de magazine într-o zonă inadecvată pentru un astfel de proiect ce ar trebui dezvoltat în armonie cu interesele comunităţii locale şi cu strategia integrată de dezvoltare a celei mai vizitate zone turistice din România”, arată cei de la Evenimentul Zilei, care au prezintat un serial de materiale pe acest subiect.
Pe lângă cele invocate, şi traficul reprezintă una dintre problemele sistemice deja pentru Bran, acum, înainte de apariţia acestor magazine. Sunt de notorietate cozile de maşini cu turişti care se întind pe kilometri aşteptând ore întregi pentru a intra în centrul Branului, informează BZB.ro.
„Eventuala apariţie a acestor magazine va reprezenta, fără niciun dubiu, o sufocare definitivă şi permanentă a traficului atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. De asemenea, poluarea ce va fi cauzată de traficul suplimentar şi de traficul greu pentru aprovizionarea magazinelor reprezintă un atentat direct la calitatea aerului de munte şi la sănătatea şi viaţa localnicilor şi turiştilor”, mai arată sursa citată.