Brașov. Medicul șpăgar, trimis 30 de zile la arest. Judecătorii s-au răzgândit

Last Updated on noiembrie 6, 2021 Bune legi sunt în țara asta. Un judecător spune că medicul prins cu șpagă trebuie să stea în arest la domiciliu, un alt judecător, pe aceleași documente, spune că medicul trebuie să stea în arest 30 de zile.

Chirurgul reţinut în Braşov pentru că ar fi cerut, 10.000 de lei mită pentru o operaţie pe inimă a fost arestat preventiv,vineri după amiază, după ce, iniţial, magistraţii l-au trimis în arest la domiciliu, anunță Stirile Pro Tv.

Brașov. Medicul șpăgar, trimis 30 de zile la arest. Judecătorii s-au răzgândit 1

Decizia a fost însă contestată de procurori, aşa că medicul îşi va petrece următoarea lună în spatele gratiilor.

„(…) admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva încheierii nr. 178/UP/03.11.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov (…), pe care o desfiinţează cu privire la soluţionarea propunerii de arestare preventivă în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Baloş Sorin. Rejudecând în aceste limite: În baza articolul 204 alineat 10 şi articolul 226 Cod de procedură penală admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov (…) dispune arestarea preventivă pe o durată de 27 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului Baloş Sorin. (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluţia pronunţată de magistraţii Tribunalului Braşov, postată pe portalul instanţelor, potrivit RTV.

Sorin Boloș a fost prins în flagrant delict de poliţiştii, care i-au găsit în buzunar 8.000 de lei, în bancnote marcate.

Era a doua tranșă, potrivit celui care l-a denunţat, şi care îi mai dăduse cardiologului 2.000 de lei, bani pe care chirurgul i-a cerut pentru operaţia pe inimă a unei femei, rudă cu cel care a venit să plătească.

Operaţia a fost făcută la un spital de stat şi consultaţia post-operatorie a fost făcută la o clinică particulară. Atunci când a fost întrebat de poliţişti ce e cu acea sumă considerabilă, medicul ar fi susţinut că reprezintă contravaloarea consultaţiei.

Apoi, la audieri, avocatul chirurgului a spus că medicul s-a folosit de dreptul lui de a tăcea.

Surse din spitalul judeţean Braşov au informat că medicul primea un salariu de 35.000 de mii le lei pe lună şi că, pentru performanţe, managerii spitalului puteau să premieze cei mai buni medici.

Previous Story

Brașov. Petiție Bartolomeu Avantgarden. „Cerem interzicerea accesului utilajelor grele și camioanelor pe str. Agricultorilor în jurul școlii 14 corp B”

Next Story

(Foto) Șofer de TIR brașovean, mort într-un accident groaznic, în Germania