Castelul Bran: „Casa de Ceai a Reginei Maria” se transforma in cafenea

Last Updated on iunie 10, 2014

Proprietarii vor să investească aproape 300.000 de euro în construcţia unui nou corp de clădire care să servească drept anexă a acesteia.

casa-de-ceai

Proprietarii Castelului Bran investesc aproximativ 300.000 de euro în restaurarea şi redeschiderea casei de Ceai a Reginei Maria, aceasta urmând a fi transformată în cafenea şi „un loc unde se vor putea servi gustări diverse”. Proiectul a debutat în urmă cu doi ani şi vizează construirea unui corp nou de clădire, amplasat „sub dealul pe care se află aleea de acces în Castelul Bran”, spune Alexandru Prişcu, director de marketing al castelului. Noul corp de clădire „urmează sa fie alipit Casei de Ceai, iar destinaţia să fie orientată către vestiare, grupuri sanitare şi bucătărie. În acest mod, spaţiul intern al monumentului istoric va fi exploatat la maxim, fără a fi nevoie de separarea acestuia pentru anexe”, mai spune sursa citată. Proprietarii Castelului Bran încă nu s-au decis dacă vor opera cafeneaua în regim propriu sau vor plasa administrarea acesteia unei alte companii.


„Casa de Ceai a Reginei Maria” a fost construită în 1930 la cererea expresă a acesteia. Iniţial, clădirea era ridicată din bârne de lemn. Între noua clădire, folosită pentru recepţii, şi bucătăria castelului funcţiona un funicular.


În perioada Reginei Maria, Branul a cunoscut perioada sa de glorie. Regina a iubit castelul care, împreună cu castelul de la Balcic, i-a fost reşedinţa cea mai dragă. S-a implicat în viaţa sătenilor, făcând tot ce i-a stat în putinţă ca să ajute satele învecinate şi pe locuitorii lor, memoria ei fiind încă vie prin aceste locuri. (sursa: bzb.ro)


Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de un număr de 540.000 de persoane, în creştere cu aproximativ cinci procente. 2013 este primul an în care numărul vizitatorilor străini a fost mai mare decât al celor autohtoni, după ce în 2012 se raportase că 61% din turişti au fost din România. Veniturile Castelului Bran au crescut, potrivit aceleiaşi surse cu aproximativ 11%, de la 10,18 milioane de lei la 11,3 milioane de lei. În 2012, Castelul Bran a înregistrat un profit de 5,38 milioane de lei (aproximativ 1,22 milioane de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, fiind de aşteptat ca profitul din 2013 să fie în creştere.
Familia de Habsburg a primit Castelul Bran în urma retrocedării acestuia pe 26 mai 2006.

Previous Story

Brasov: Doi veterani de razboi care au luptat in Al Doilea Razboi Mondial au devenit cetateni de onoare ai orasului

Next Story

Inca o strada istorica a Brasovului va fi repusa in valoare