(Video) Experiment auto in Brasov. Studentii au simulat mai multe accidente, iar rezultatele vor spori siguranta pasagerilor

Last Updated on iunie 10, 2014

Mai multi studenti din Brasov au realizat, duminica, o serie de teste spectaculoase, pe care majoritatea dintre noi le-am vazut doar in filme. Au fost simulate mai multe accidente uluitoare, iar testele vor spori siguranta masinilor pe care le folosim.

Mai ales pentru ca in Romania mor anual peste 3.000 de persoane in accidente de masina.

Primul test urmarit integral pe calculator a oferit un spectacol extrem de dur. Doua masini care se ciocnesc se fac praf. Dotate cu ce mai moderna tehnologie, vehiculele ofera date care ii vor ajuta mai departe pe specialisti in anchetarea accidentelor.

Acesta este un echipament de franare prin telecomanda, actionat printr-un modul wireless“, explica un student.

Studentii au simulat si un impact cu un pieton.

Se vad punctele de prim contact, farul cum a fost spart si contactul cu capul manechinului la parbriz“, explica expertul criminalist Dragos Dima.

Experimente ca acestea ale studentilor din Brasov sunt realizate pentru prima data in Romania.

Trebuie sa facem teste de calibrare mai ales pentru masinile locale, care sunt folosite mai frecvent, de aceea folosim de exemplu Dacia si altele“, a spus Hermann Steffan, producator de softuri pentru simulari.

Soferul va sti exact la ce riscuri se expune mergand cu o anumita viteza, in cazul in care va avea loc un impact frontal intre masina lui si o alta masina“, a spus studentul Valentin Nedelcu.

Toate datele vor fi folosite, ulterior, de studentii care se pregatesc sa devina experti criminalisti in rezolvarea unor anchete dupa grave accidente de circulatie.

Previous Story

Legendele Rasnovului: Cantatul din fluier e periculos

Next Story

Brasov: Filme de top in aer liber, in Piata Sfatului. Marti vedem #Selfie