Brașovul fără noroc. Fără Aeroport, fără Autostradă acum și fără Spital Regional. Allen Coliban confirmă că Spitalul Regional Brașov NU va fi finanțat prin PNRR

Last Updated on mai 26, 2021 Brașovul are parte doar de vești proaste. Nu are Aeroport, este ocolită cu talent de autostrăzi iar acum de la București se transmite că Spitalul Regional nu poate fi finanțat prin PNNR, se încearcă ceva prin POS. Până acum ni se spunea că va fi finanțat cu Banca Mondială.

Primarul Allen Coliban a confirmat ieri în cadrul unei conferințe de presă declarațiile ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, cu privire la soarta finanțării Spitalului Regional Brașov prin PNRR. Aceasta declară în urmă cu două săptămâni că un spital de o asemenea anvergură se poate construi în minim șapte ani, astfel asumarea termenului de august 2026 impus de PNRR ar fi un risc mult prea mare pentru bugetul statului având în vedere valoarea investiției care se ridică la aproximativ 600 milioane de euro.

Brașovul fără noroc. Fără Aeroport, fără Autostradă acum și fără Spital Regional. Allen Coliban confirmă că Spitalul Regional Brașov NU va fi finanțat prin PNRR 1

„Noi am vrut să includem spitalele regionale la un moment dat în PNRR şi am cerut părerea specialiştilor, iar specialiştii ne-au spus că este destul de riscant pentru că anul 2026, adică august 2026, până când trebuie să fie funcţională construcţia, s-ar putea să fie riscant. Nu imposibil, dar riscant”, declara Ioana Mihăilă la începutul lunii mai.

Allen Coliban a declarat  marți că în ciuda acestui lucru se va încerca finanțarea spitalului regional prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021 – 2027. Proiectul ar urma să ajungă pe masa ministrului Sănătății pentru propunerea de finanțare de îndată ce consultanții vor preda Studiul de Fezabilitate, care momentan este în întârziere din motive întemeiate, informează brasov.net.

Prioritatea și obiectivul a fost să ajungem din urmă cele trei proiecte de spitale regionale, să mărim acest număr la patru și practic să convingem ministerul să își asume această investiție dat fiind că și dacă pornim la termenul de regional din alcătuirea acestui denumirii acestui spital nu vorbim doar de o investiție locală este o investiție cu o importanță pe toată regiunea Centru sau cel puțin pe județele din jurul Brașovului și din acest punct de vedere cred că este și absolut normal și moral ca investiția să fie asumată la nivel guvernamental.” a declarat Coliban.

Previous Story

Urmează Brașovul? USR a interzis hrănirea porumbeilor pe domeniul public în Timişoara. 200 de lei amendă

Next Story

Video Brașov. Nepedepsit după ce a distrus 12 autoturisme în cartierul Noua!