Mesajul primarului Allen Coliban după eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari: „Am promis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și asta am făcut!”

Last Updated on februarie 17, 2021 Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR.

Proiectul a fost adoptat cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă. UDMR s-a abținut de la vot.

Mesajul primarului Allen Coliban după eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari: „Am promis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și asta am făcut!” 1

Statul român plătește aproximativ 37 de milioane lei pentru pensiile speciale a 870 foști parlamentari.

Am promis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și asta am făcut!

USR PLUS a pus subiectul pe agenda publică încă din 2017 și iată că, astăzi, colegii mei din Parlament au reușit să elimine pensiile speciale pentru parlamentari.

Este o victorie importantă în demersul nostru de a restabili dreptatea în România, acest sistem de pensii speciale rezervat celor pe care statul a vrut să-i privilegieze este injust și inechitabil. Propunem calcularea tuturor pensiilor după același sistem, la contribuție egală, pensie egală.

Vom continua să căutăm cele mai bune variante, conforme cu Constituția, pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru celelalte categorii profesionale. Iar următoarele pe listă sunt cele ale aleșilor locali introduse de PSD în legislatura trecută.

Eliminarea pensiilor speciale este o necesitate morală pentru România”, a transmis primarul.

Previous Story

Brașov. Rata de infectare în municipiu a crescut și astăzi. Situația pe localități

Next Story

Șofer drogat la volan pe străzile din Râșnov