Brașov. Brad natural sau artificial de Crăciun, în Piața Sfatului? „Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu “hai să fim ecologiști de Crăciun” serios acum, un brad natural e mult mai potrivit”

Last Updated on noiembrie 24, 2020 O întreagă dezbatere a început pe Facebook referitor la Bradul de Crăciun. Ar trebui de plastic sau natural. Este mai ecologic cel de plastic având în vedere cum este produs? Chiar

Marius Vintila: „Anul trecut: în stînga e bradul din Piața Mare din Sibiu, în dreapta e bradul mort din Piața Sfatului din Brașov. Am văzut filmulețul de promovare a candidatului George Cățean de la USRPLUS, în care promitea reîmpădurirea țării.
Brașov. Brad natural sau artificial de Crăciun, în Piața Sfatului? „Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu "hai să fim ecologiști de Crăciun" serios acum, un brad natural e mult mai potrivit” 1

Brașov. Brad natural sau artificial de Crăciun, în Piața Sfatului? „Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu "hai să fim ecologiști de Crăciun" serios acum, un brad natural e mult mai potrivit” 2

Oare o asemenea acțiune nu ar trebui să înceapă cu a nu se tăia copaci? Reîmpădurirea nu este echivalentă cu a pune pădurile la loc, ele cresc în secole. Bradul din imagine, care probabil avea peste 100 de ani, a fost doborît în cîteva minute.

Dacă este necesară sărbătorirea publică a Crăciunului în plină pandemie ca să ne mai eliberăm de efectele ei asupra psihicului nostru, chiar trebuie să o facem cu copaci morți? Luminițele de pe un pom de iarnă artificial nu sînt de ajuns? Întreb pentru vreo 8 miliarde de prieteni.

Mihai Nanu: „🎄În Oradea au ales brad artificial pentru sărbători. Bravo lor!”
Brașov. Brad natural sau artificial de Crăciun, în Piața Sfatului? „Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu "hai să fim ecologiști de Crăciun" serios acum, un brad natural e mult mai potrivit” 3

Mitrofan F.: „E o chestie practica la ei, nu au nici o pădure in imediata apropiere a orașului. La noi se cheamă circ sau Ipocrizie.
Un brad daca se taie e o treaba ecologică. Dacă construiești un brad intreg din metal si plastic nu e deloc ecologic. Ce se adaugă in plus la bradul din Brasov sunt ornamentale luminoase si cadourile.

Bradul tăiat după ce trec sărbătorile se transformă în scânduri si vor fi folosite la altceva ulterior. Metalul si plasticul rămas după un brad artificial ce este?

Eduard G.: „Presupun ca l-au luat pe cel mai ieftin pe care l-au gasit pe alliexpress. Exista brazi artificiali care arata exceptional. Asta e o caricatura jalnica.

Apoi, cat timp Schweighofer taie milioane de mc de brazi/ molizi, sa incepem ecologizarea fix cu bradul de Craciun e un pic de ipocrizie. Picatura de apa in ocean”

Catalin B.: „Asta sa fie problema, un brad o data pe an. Eu văd zeci de trenuri pline cu lemne, săptămânal, cum tranzitează Brașovul”
Reka M.: „De oprit ar fi camioanele si vagoanele cu lemn taiat , nu bradul de craciun e problema. Plasticul teoretic este reciclat, practic, cine stie…”

Cosmin G.: „Eu chiar nu înțeleg treaba asta cu “hai să fim ecologiști de Crăciun” serios acum, un brad natural e mult mai potrivit. Sincer eu nu as concepe sa avem asa ceva la Brașov pentru ca e un mare kitsch… Si ma ia cu nasol dacă mai aud placa aia cu “e mai practic un brad artificial si pe langa asta protejam si mediul”

Advertisements
Previous Story

DSP se gândește la carantinarea Brașovului. Explicații dr. Andrea Neculau

Next Story

Allen Coliban anunță Festivaluri la Brașov, gen Untold, Neversea sau Electric Castle. „Ce vă pot spune este că Braşovul devine interesant pentru organizatorii de festivaluri mari”