Drumetie tematica pe Tampa pentru 40 de elevi brasoveni

Last Updated on mai 23, 2014

În fiecare an, pe 22 mai, la nivel mondial se celebrează Ziua Diversităţii Biologice, cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Biodiversităţii. 

 tampa

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov a celebrat Ziua Internaţională a Biodiversităţii prin intermediul unei activităţi de informare şi conştientizare a 40 de elevi de la Liceul de Arte Plastice Braşov şi Şcoala Gimnazială nr. 15 Braşov. Acţiunea face parte din planul de activităţi al proiectului „Zilele Ariei Protejate Muntele Tâmpa”, proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul „Spaţii verzi – Arii Naturale Protejate”. Activitatea a avut şi un caracter interetnic, participanţii aparţinând populaţiei române şi populaţiei maghiare din Braşov. (sursa: mytex.ro)

Elevii celor două instituţii de învăţământ, însoţiţi de cadre didactice, reprezentanţi ai Agenţiei Metropolitane Braşov, ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt şi Salvamont Braşov, au asistat la o lecţie practică susţinută de specialistul în biodiversitate prof. Ana Maria Lazăr. Cei 40 de copii şi tineri au primit cunoştinţe şi au învăţat să identifice cele mai întâlnite habitate şi specii de floră şi faună din Aria Naturală Muntele Tâmpa, folosindu-se de instrumente speciale: binocluri, determinatoare de specii, fişe de lucru etc. Participanţii s-au arătat foarte interesaţi de toate aceste informaţii privind bogăţia biodiversităţii din aria vizitată, de rolul acestor zone naturale în viaţa comunităţii braşovene şi de importanţa pe care o are comunitatea în conservarea ecosistemelor existente în Braşov.

Previous Story

Schimbari radicale facute de RAT Brasov

Next Story

George Scripcaru: Proiectul drumului dintre Cartierele Astra si Noua a fost deblocat