Medicul Andreea Moldovan, despre testul rapid coronavirus, rezultat în 15 minute

Last Updated on octombrie 8, 2020 O companie elvețiană a anunțat că a adus în România un test rapid de coronavirus cu rezultat în 15 minute.

Responsabilii din Comisia anti-Covid, de la Ministerul Sănătății, discută despre introducerea testului la scară largă, având în vedere valul uriaș de infectări, informează Stirile Pro tv.
Medicul Andreea Moldovan, despre testul rapid coronavirus, rezultat în 15 minute 1

Testul antigen se recoltează din gât, la fel ca în cazul testului PCR. Avantajul este că rezultatul apare în doar 15 minute. Producătorii susțin că rata de sensibilitate este peste 96 la sută. Testul detectează antigenele specifice SARS-CoV-2 prezente în organism.

Andreea Moldovan, director medical Spitalul de Boli Infecțioase Brașov: „Mai rapid, mai ieftin, mai rapid disponibil și mai accesibil decât PCR-ul și poate fi realizat unui număr mai mare de populație, însă PCR-ul rămâne superior ca și sensibilitate.”

Medicul Andreea Moldovan, despre testul rapid coronavirus, rezultat în 15 minute 2

Avantajul acestui test este că nu necesită aparate speciale de analiză. Producătorii precizează totuși că manevrarea testului trebuie făcută de profesioniști. În cazul în care rezultatul este pozitiv, se recomandă confirmarea lui și printr-un test real-time PCR.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Acest test depinde de încărcătura virală, de cantitatea de virus și depinde de cât a trecut de la momentul debutului. Acestea ar fi minusurile, dar el este foarte ok de făcut. Se face peste tot în Europa și îl vom folosi și noi în România, pentru că are un rol foarte practic. Poate fi făcut în orice loc unde nu este laborator de genetică și unde vrem să câstigăm timp.”

Previous Story

Brașov. Infectați. 1 medic, 17 asistenţi, 8 îngrijitoare şi infirmieri

Next Story

Brașov. Moare Tâmpa. Se usucă pinii