Bastionului Tesatorilor, „scena” pentru Dracula

Last Updated on mai 20, 2014

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat ieri că, pentru perioada următoare, sunt avute în vedere unele lucrări de renovare a Bastionului Ţesătorilor, respectiv de refacere a structurii exterioare din lemn.

„Bastionul a fost renovat cu ani în urmă la interior şi zidurile exterioare, însă structura din lemn nu a mai fost schimbată din 1910. Tocmai pentru a avea public la evenimentele de acolo, la balcoanele de la cele două niveluri din interior, dorim să facem o structură metalică îmbrăcată în lemn, astfel încât să se poată organiza şi altfel de evenimente”, a explicat Aristotel Căncescu.

bastionul-tesatorilor

Aici, ar urma să evolueze şi o trupă de teatru, care să susţină spectacole pe un model care este practicat în Viena. „Am fost anul trecut la Viena şi ne-am întâlnit cu o trupă de teatru care face spectacole gen Dracula, spectacole gustate de foarte mult public. Mitul Dracula este de fapt un mit braşovean, transilvănean. (sursa: bzb.ro)

Atunci am discutat ca artiştii să vină la Braşov şi să punem la punct şi noi o astfel de trupă, ca pe acest traseu turistic integrat pe care l-am gândit să reuşim să creăm la Bastionul Ţesătorilor, dar poate şi în alte locuri, puncte de atracţie pentru turişti”, a subliniat preşedintele CJ Braşov. 

Previous Story

„Avem nevoie de Aeroport. Stadionul mai poate sa astepte” Esti de acord?

Next Story

Directia 5 concerteaza pentru studentii brasoveni