Făgărașul și-a anunțat „independența” față de Brașov. Atrage direct 2 miliarde de euro, fonduri europene. Primarul Gheorghe Sucaciu: „A sosit momentul mult așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. Sunt bucuros să vă anunț că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI”

Last Updated on august 20, 2020 Ignorați total de conducerea Consiliului Județean și de Guvern, cei din Făgăraș s-au reorientat și acum dau lovitura. Vor accesa fonduri europene direct prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului. Este o veste proastă pentru Adrian Veștea (PNL) care se baz pe voturile celor din Făgăraș. Majoritatea voturilor se pare că vor merge la Mariana Câju, susținută de primarul Făgăraului, Gheorghe Sucaciu.

Gheorghe Sucaciu: „A sosit momentul mult așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. Sunt bucuros să vă anunț că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI. Legea 176/2020 a fost promulgată de președintele României.

Făgărașul și-a anunțat „independența” față de Brașov. Atrage direct 2 miliarde de euro, fonduri europene. Primarul Gheorghe Sucaciu: „A sosit momentul mult așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. Sunt bucuros să vă anunț că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI” 1

Vom putea, astfel, să atragem fonduri europene în perioada 2021-2027, pentru dezvoltarea zonei care cuprinde 35 de unități administrativ-teritoriale: Municipiul Făgăraș și orașul Victoria (județul Brașov), orașele Avrig și Tălmaciu (județul Sibiu), precum și 29 de comune – 19 din județul Brașov și 10 din județul Sibiu. De asemenea, Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Județean Brașov sunt membri ai Microregiunii Țara Făgărașului.

Împreună cu doamna Mariana Câju, managerul acestui proiect, vom obține fonduri în valoare de cel puțin 2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Prin investiții publice și private, banii vor fi folosiți pentru relansarea economiei zonale, atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă, astfel încât cei care au fost nevoiți să își părăsească localitățile natale să aibă o șansă reală de a se întoarce acasă.

Făgărașul și-a anunțat „independența” față de Brașov. Atrage direct 2 miliarde de euro, fonduri europene. Primarul Gheorghe Sucaciu: „A sosit momentul mult așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. Sunt bucuros să vă anunț că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI” 2 Făgărașul și-a anunțat „independența” față de Brașov. Atrage direct 2 miliarde de euro, fonduri europene. Primarul Gheorghe Sucaciu: „A sosit momentul mult așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. Sunt bucuros să vă anunț că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI” 3

Cel mai important proiect pe care vrem să-l realizăm este șoseaua de mare viteză Mândra – Șelimbăr, fiind necesară o alternativă la DN1, sufocat de traficul rutier.
Prin legea care tocmai a fost promulgată, Microregiunea Țara Făgărașului va beneficia de asistentă tehnică din fonduri europene pentru elaborarea strategiei de dezvoltare. Alocarea se va calcula procentual, în raport cu suprafața, numărul de localități și numărul de locuitori.

Mulțumesc doamnelor Mariana Câju, Florina Peptea, Elena Nemeș și întregii echipe din Primăria Făgăraș pentru eforturile depuse la acest proiect important. De asemenea, mulțumesc doamnei deputat Roxana Minzatu, pentru contribuția decisivă prin introducerea amendamentului în lege și Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu, pentru susținere.

Le sunt recunoscător și tuturor primarilor pentru deschiderea cu care au acceptat să se implice în acest proiect. Sper că vom colabora cel puțin la fel de bine și de acum înainte, pentru că munca abia acum începe.

Cele 33 de localități care fac parte din microregiune sunt Municipiul Făgăraș, orașul Victoria și comunele: Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş (județul Brașov); orașele Avrig și Tălmaciu și comunele Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Brădeni, Boiţa, Bruiu, Roșia (județul Sibiu).

Proiectul a fost demarat în urmă cu aproximativ 4 ani și a fost lansat în februarie 2019, în Cetatea Făgăraș, în prezența primarilor implicați și a comisarului european de la acea vreme, Corina Cretu”.

Previous Story

Accident Brașov. Pieton lovit de mașină. Paul: „În schimb zvonurile vorbesc despre o mamă ce avea un cărucior cu un mic copil (câteva luni) lovită de o mașină ce circula pe banda 2 și care nu a oprit deși mașina de pe prima banda oprise”

Next Story

Video Brașov. Flavia Boghiu: „Fac parte din generația celor crescuți în democrație, care înțeleg și respectă sacrificiul făcut de ai noștri ca noi să putem fi liberi. Am ieșit în stradă împotriva corupției și împotriva abuzurilor. Apoi, când am înțeles că este responsabilitatea noastră să construim viitorul pe care îl merităm noi și copiii noștri, am intrat în politică”