Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Spitalul de Infecțioase este plin. Avem și familii cu copii. Sunt foarte mulți pacienți pozitivi care deocamdată stau la domiciliu”

Last Updated on iulie 27, 2020 Medicul Andreea Moldovan a explicat la Digi 24 cum mai este situația în spitalele COVID din Brașov.

Întrebată care este situația de la Brașov, județ aflat pe podium la infectări (chiar locul I, joi, la numărul de cazuri noi), dr. Andreea Moldovan a răspuns potrivit mytex.ro: „Spitalul (nota red. – de Infecțioase) este plin.

Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Spitalul de Infecțioase este plin. Avem și familii cu copii. Sunt foarte mulți pacienți pozitivi care deocamdată stau la domiciliu” 1

Avem chiar mai mulți pacienți internați decât numărul de paturi, pentru că avem și familii cu copii.

Nu am avut, de ieri după-amiază, nici un loc în spital, urmează să se facă externări și azi, și mâine de dimineață, ca să putem realiza cât de cât un rulaj. Aceeași problemă este și în alte spitale COVID din Brașov.

Atunci când ai un pacient pe care dorești să-l internezi, pentru că are criterii de internare, încerci să cauți disperat un loc în spitalele COVID în care să se poată interna.

Pe lângă munca medicală, e și această muncă de dispecer, care, recunosc, de multe ori ia foarte mult timp și energie. Deci, numărul internărilor în acest moment este mai mare decât numărul externărilor.

Sunt foarte mulți pacienți pozitivi care deocamdată stau la domiciliu, urmând să li se facă un bilanț, pentru că, de fapt, nu prididim să facem acest bilanț tuturor pacienților care se pozitivează”.

Previous Story

Brașov. 8 vaci au murit aproape instantaneu după ce au băut apă din niște bălți care ar fi fost contaminate cu substanțe toxice, pe un teren din Râșnov

Next Story

Ar merge și la Brașov? Dragoș: „Guvernul irlandez transformă în zone pietonale aproape întreg centrul capitalei Dublin, inclusiv străzile poate mai puțin populare, dar toate unde sunt concentrate pub-uri, restaurante, magazine, acordând acestora posibilitatea să extindă pe carosabil cu terase improvizate, pentru a crește numărul de clienți, respectiv profitul financiar, care a avut de suferit în ultimele 4 luni de carantină”