Autostrada Braşov – Bacău va fi gata în 6 ani. Se va face înainte de Brașov-Comarnic?

Last Updated on iunie 25, 2020 Fără Aeroport, fără autostrada spre București, fără Spital Regional, fără Stadion, Brașovul are parte de o nouă promisiune. O Autostradă spre Moldova. După cum stau lucrurile, aceasta va fi construită înaintea Autostrăzii Brașov-Comarnic.

Din punct de vedere economic şi al construcţiei, singura autostradă viabilă între Moldova şi Transilvania este A13 Braşov – Bacău. Aceasta va avea 160 de km, iar costurile de execuţie sunt estimate la aproximativ 11 milioane de euro/kilometru. A13 va fi gata în şase ani, după 24 de luni în care se vor face studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.
Autostrada Braşov - Bacău va fi gata în 6 ani. Se va face înainte de Brașov-Comarnic? 1

„Dificultăţile sunt multiple, de la alunecări de teren la tunele posibile, la viaducte foarte mari, însă ea beneficiază şi de o porţiune cât se poate de lipsită de probleme la început, de la Braşov către Oituz.

Braşov – Bacău traversează Carpaţii la cea mai joasă altitudine şi este cea mai scurtă autostradă care leagă Moldova de Transilvania”, a declarat proiectantul Mihail Stanciu.

Previous Story

Brașov. Șoferul drogat prins în sensul giratoriu de la Mall-ul Coresi a fost arestat pentru 30 de zile

Next Story

Brașov. Două cazuri de coronavirus la Judecătorie, două la Primărie