Brașov. Adriana: „Oncocard. Coadă afară, in hol o asistentă echipată până în dinți (are inclusiv ochii protejați) măsoară fiecărui pacient temperatura cu un pistol cu infraroșu, după care te dezinfectează și îți arată cutiile cu măști și protecție pentru încălțăminte …mama intră în rând cu ceilalți pacienți. Ea poartă deja mască. Ceilalți nu. Deși sunt toți bolnavi de cancer, fără excepție. Îi rog frumos pe cei din…”

Last Updated on martie 16, 2020 România va intrat de astăzi în stare de urgență, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Cea mai importantă măsură: stați mai mult acasă pentru ca acest coronavirus să nu se transmită.

Pe Facebook, Adriana Ușurelu a scris: „7.45, Brașov, Oncocard.
Măsuri de siguranță la intrare: coadă afară, in hol o asistentă echipată până în dinți (are inclusiv ochii protejați) măsoară fiecărui pacient temperatura cu un pistol cu infraroșu, după care te dezinfectează și îți arată cutiile cu măști și protecție pentru încălțăminte (și înainte de COVID tot protejat intrai în clinică). Aparținătorii nu au voie, pe asistentă o văd prin geamurile de sticlă.

Brașov. Adriana: „Oncocard. Coadă afară, in hol o asistentă echipată până în dinți (are inclusiv ochii protejați) măsoară fiecărui pacient temperatura cu un pistol cu infraroșu, după care te dezinfectează și îți arată cutiile cu măști și protecție pentru încălțăminte ...mama intră în rând cu ceilalți pacienți. Ea poartă deja mască. Ceilalți nu. Deși sunt toți bolnavi de cancer, fără excepție. Îi rog frumos pe cei din...” 1

Eu mă așez departe de coadă, mama intră în rând cu ceilalți pacienți. Ea poartă deja mască. Ceilalți nu. Deși sunt toți bolnavi de cancer, fără excepție. Îi rog frumos pe cei din spatele mamei mele să păstreze distanța unul față de celălalt, pentru că nu era nici măcar juma’ de metru între ei. O doamnă și soțul ei se uită urât la mine. Cine-oi fi eu să fac ordine?!

Oameni buni, nici măcar în al treișpelea ceas nu gândiți? Încă nu v-ați însușit regulile de siguranță?

Eu nu aș fi ieșit din casă decât o dată la câteva zile pentru câte ceva de mâncare. Nu mi-e teamă că o să mor de foame. Dar nu am de ales, trebuie să o aduc pe mama la tratament o dată la 3 săptămâni. Dar voi? Voi care puteți alege să vă limitați socializarea și plimbările?

Unde vă grăbiți? Și de ce stați la TV și pe Fb dacă nu ați înțeles măsurile de protecție, dacă nu vi le însușiți?
Știți că Terra moare încet și noi, omenirea, odată cu ea?
Încep să-mi pierd speranța în voi.😔”

Previous Story

(Foto) Brașovul pustiu. Magazinele golite. Alexandru: „Ajung la Kaufland Magazin 1, iar în magazin o adevărată nebunie. Cărucior lângă cărucior, om lângă om și nu toată lumea purta mască ; bătrâni, tineri, copii, femei cu copii în brațe, lipsă stocuri la alimente, lipsă cartofi, pâine, carne de pui… Din cauza stocurilor insuficiente a trebuit să …”

Next Story

Brașovul în era coronavirus. Taximetriștii intră în carantină, Bistro de l’Arte s-a închis, livrează doar la domiciliu, Friptache -Livratorii nu vor mai intra în incinte, livrarea se va face până în fața locației, Cafeteca Patria – comanda se poate face telefonic si ridicarea acesteia direct din masina ,la semafor