“La pas, prin Brasovul Vechi” – Proiect de promovare turistica

Last Updated on mai 8, 2014

“La pas, prin Brașovul Vechi” este numele proiectului care va fi lansat săptămâna viitoare, în 17 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, fiind destinat în principal turiștilor care vor vizita Brașovul în sezonul estival, dar și în timpul anului, au anunțat miercuri, într-o conferință de presă, organizatorii inițiativei.

brasov

Proiectul este derulat de Consilprest — în calitate de inițiator, Consiliul Județean, Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov și muzeele din zona istorică a municipiului.

Traseul propus în proiect este unul ușor, cu un timp de parcurgere de circa 90 de minute. Punctul de pornire este Bastionul Postăvarilor, urmat pe traseu de Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor,Turnul Artelor, Bastionul Țesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru,Turnul Alb, Bastionul Graft, Casa Mureșenilor, Muzeul de Istorie, Biserica Neagră, Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul de Artă și Muzeul de Etnografie.

Pentru doritori se oferă două puncte de pe traseu, Complexul “Agrement” și “Bistro 2003”, unde turiștii beneficiază de internet și o sticlă de apă minerală gratuite.

Biletul care va include ghidul celor 17 obiective și o hartă a Brașovului în limbile română, germană și engleză, va costa 10 euro, prețul nefiind încă definitivat, dar nu se va modifica foarte mult, a spus Claudiu Coman, reprezentantul Consiliului Județean, care a a dăugat că este posibil ca acest proiect să fie extins anul viitor în județ, pentru vizitarea cetăților și a bisericilor fortificate.

“Consider că este o promovare de tip european a Brașovului. Inițiativa este binevenită având în vedere că până acum Brașovul nu a fost promovat corespunzător. Trebuie să o spun cu mândrie că avem ce arăta. Consider că proiectul trebuie promovat prin agențiile de turism din zona Brașovului, în primul rând. De asemenea, avem nevoie pentru turiști de evenimente culturale de mare expresivitate în perioada estivală, dar și de Crăciun sau de Paști”, a spus directorul Muzeului de Etnografie, Ligia Fulga. (sursa: Agerpres)

Directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene, a spus că motorul turistic pentru Brașov este în prezent Biserica Neagră, care a avut anul trecut 208.000 de vizitatori. “La 21 de vizitatori care au intrat la Biserrica Neagră doar unul a vizitat și Muzeul Județean de Istorie. Se dovedește că atunci când ai un renume, turistul te caută. Trebuie să spun că agențiile de turism nu prea promovează turismul intern. Cred că este foarte important că s-a făcut acest pas pentru că avem un oraș de circuit turistic european. Trebuie să stăm cu ochii pe acest proiect pentru a vedea unde apar probleme, câte bilete se vând. Trebuie să intrăm în ghidurile europene cu obiectivele noastre pentru că avem foarte multe de arătat”, a afirmat directorul Muzeului Județean de Istorie.

În acest proiect trebuie atrase și hotelurile, restaurantele, cluburile, pentru ca turistul să rămână în oraș două-trei zile, nu să plece imediat după vizitarea obiectivelor cuprinse în proiect, a spus și directorul Muzeului “Casa Mureșenilor” Valer Rus.

Advertisements
Previous Story

Si vous choisissez un séjour en Roumanie, visiter la forteresse Rupea, Brasov :)

Next Story

Cirese la pret de caviar in pietele brasovene. Platesti atata pe un kg?