Brașov. Mihai Nanu: „Săpun și hârtie igienică în grădinițele și școlile din municipiu …proiect de bugetare Participativa. În Brașov, părinții sunt obligați să le aducă de acasă copiilor săpun și hârtie igienică în gradinițe și școli. Importanța …”

Last Updated on februarie 4, 2020 Primăria primește până în 16 februarie proiecte de la cetățeni pe care le va finanța cu o sumă maximă de 100.000 de euro.

Mihai Nanu: „Vă supun atenției un proiect de bugetare Participativa Brașov. Săpun și hârtie igienică în grădinițele și școlile din municipiul Brașov.
În Brașov, părinții sunt obligați să le aducă de acasă copiilor săpun și hârtie igienică în gradinițe și școli.
Importanța spălării mâinilor este unanim recunoscută. Însă necunoașterea modului corect de spălare și lipsa materialelor necesare îngreunează o activitate ce trebuie să fie firească atât la nivelul întregii societăți cât și la nivelul instituțiilor de învățământ și al elevilor.

Brașov. Mihai Nanu: „Săpun și hârtie igienică în grădinițele și școlile din municipiu ...proiect de bugetare Participativa. În Brașov, părinții sunt obligați să le aducă de acasă copiilor săpun și hârtie igienică în gradinițe și școli. Importanța ...” 1

În cadrul proiectului se dorește dotarea spațiilor sanitare ale instituțiilor de învățământ din Municipiul Brașov cu dozatoare de săpun și hârtie igienică iar voluntari ai asociațiilor de profil și ai Crucii Roșii, prin Spitalul Clinic de Copii Brașov, vor instrui copiii să se spele corect pe mâini.

DE CE AR TREBUI SPRIJINIT/IMPLEMENTAT PROIECTUL
Potrivit evidentelor, anual se înregistrează cazuri de boli diareice acute la copiii de vârstă preșcolară și școlară, boli asociate mâinilor murdare. Aproximativ 5% din numărul total al copiilor de vârstă școlară ajung la spital pentru că nu s-au spălat în mod corect pe mâini, neigienizarea ducând implicit și la scăderea sistemului imunitar. De aceea, consider că igiena elementară nu este un moft ci o necesitate și un stil de viață cu care copii trebuie învățați.

De asemenea, nu pare în regulă ca într-un oraș care înregistrează an de an excedent la bugetul local părinții să aducă de acasă săpun și hârtie igienică sau să contribuie la fondul clasei cu sume considerabile pentru aceste obiecte de igienă.

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Brașov. În fiecare instituție școlară, în spațiile destinate spălării mâinilor, se vor amplasa dozatoare de săpun lichid și se vor dota cu hârtie igienică necesară. Elevilor li se vor prezenta tehnicile corecte de spălare a mâinilor de către voluntari ai Crucii Roșii și ai Spitalului Clinic de Copii Brașov.

LOCAȚIE PROIECT
Grădinițele și școlile din Municipiul Brașov.
BUGET: 100.000 euro”

Bugetare Participativă:
PASUL 1: 23 DECEMBRIE – 16 FEBRUARIE
Depune, on-line, un proiect până la data de 16 februarie.
PASUL 2: 17 FEBRUARIE – 15 MARTIE
Analiza și evaluare proiecte depuse

PASUL 3: 16 MARTIE – 15 APRILIE
Proiectele depuse sunt supuse votului cetățenilor
PASUL 4: 23 APRILIE
Anunțarea proiectelor câștigătoare
PASUL 5: ÎNCEPÂND CU 24 APRILIE
Implementarea proiectelor

Previous Story

Brașov. La Mall-ul Coresi s-a deschis primul Noodle Pack. „Sosurile noastre artizanale completează produsul final și perfecționează experiența gastronomică. Noi avem opțiunea care….”

Next Story

Brașov. Marian Spiridon: „Cartografierea tuturor potecilor si traseelor turistice, marcate sau nemarcate, de pe cuprinsul municipiului Brasov” – un proiect de Bugetare Participativă