Brașov. Poluarea industrială nu va fi redusă?! Mihai Nanu: „De ce a deranjat atât de tare Marius Dan Consiliul Local, unde și-a permis să întrebe care sunt măsurile luate de Primărie în ultimele 30 de zile în privința poluării industriale? PENTRU CĂ OFICIAL POLUAREA INDUSTRIALĂ NU EXISTĂ. Deși în …”

Last Updated on februarie 3, 2020 Poluarea masivă din Brașov este produsul industriei, 57%, potrivit Planului de Îmbunătățire a Calității Aerului. Însă Primăria nu are nicio măsură pentru reducerea acesteia, se ocupă doar de șoferi și bălegarul unuia de lângă Brașov.

Mihai Nanu: „De ce a deranjat atât de tare Marius Dan Consiliul Local, unde și-a permis să întrebe care sunt măsurile luate de Primărie în ultimele 30 de zile în privința poluării industriale?
PENTRU CĂ OFICIAL POLUAREA INDUSTRIALĂ NU EXISTĂ.

Brașov. Poluarea industrială nu va fi redusă?! Mihai Nanu: „De ce a deranjat atât de tare Marius Dan Consiliul Local, unde și-a permis să întrebe care sunt măsurile luate de Primărie în ultimele 30 de zile în privința poluării industriale? PENTRU CĂ OFICIAL POLUAREA INDUSTRIALĂ NU EXISTĂ. Deși în ...” 1

Deși în Planul de Îmbunătățire a Calității Aerului POLUAREA INDUSTRIALĂ ȘI CEA REZULTATĂ DIN ACTIVITATEA CONSTRUCȚIILOR însumează 57% din total poluare, iar traficul auto nu mai mult de 37%, plus vreo 3% de la centrale de apartament, în cadrul măsurilor propuse pentru ameliorarea situației NU EXISTĂ NICIO MĂSURĂ PREVĂZUTĂ PENTRU POLUAREA INDUSTRIALĂ.

Toate aceste măsuri se referă doar la traficul auto și centrale termice de apartament, nu degeaba se tot apasă pe propaganda asta în media. Ca să se disipe responsabilitatea, să ne simțim noi cetățenii pe de-a întregul puțin vinovați că deh, toți avem automobil și centrale termice în apartament.

Între măsurile propuse sunt și soluții bizare, în viziunea lor problema traficului infernal din Tractorul se rezolvă realizându-i o ieșire în oraș cartierului doamnei Kasper, adică mult-trâmbițatul pod hobanat de la Sala Sporturilor. Dacă studiem cu atenție, 95% din populație și implicit și din trafic se află pe partea stângă a Str. 13 Decembrie, între O. Goga și Ocolitoarea Brașovului, un locatar de pe George Călinescu care va dori să meargă în centrul vechi sau în Steagu nu va folosi niciodată acel pod hobanat, el va fi folosit în 90% din cazuri doar de locatarii celor 15-20 de blocuri de la Coresi Avantgarden.

Despre transportul electric am înțeles, vin în campania de la locale niște troleibuze hibrid, dar e o picătură într-un ocean.

Revenind la poluarea industrială, ce facem concret cu FinEco, topitoria (…)  de pe Carierei, Kronospan, stația de asfalt de pe Spicului (…)?

Dureros pentru toți aceștia, dar o măsură se impune, fiindcă sănătatea noastră doare mai tare.
Poate modificați planul ăsta de măsuri și introduceți ceva concret și pentru poluarea industrială, că lumea nu mai e ușor de prostit”.

Previous Story

Brașov. Ştefan Mandachi, despre angajații săi din Sri Lanka: „Eu am nevoie de forţă de muncă şi am srilankezi care lucrează în Braşov de mult timp. Angajaţii din Braşov au reacţionat foarte bine când au venit băieţii din Sri Lanka. Chiar am întrebat care e …”

Next Story

Brașov. Corneliu Teposu: „A trecut o lună din acest an și deja avem patru accidente grave pe trecerile de pietoni din Brașov și despre care știm. Avem trei accidente în ultima vreme în stația de autobuz de la Meșotă, adică acolo unde în mod normal sunt oameni în așteptarea unui autobuz. Administrația publică locală a …”