Brașov. Spitalul de Copii, când să vă prezentați la urgențe: „Suntem în plină epidemie de gripă, iar infecțiile respiratorii virale și bacteriene nu sunt nici ele puține. Dorim să atragem atenția asupra unor practici care, în primul rând, ne protejează micuții de expunerea inutilă la boli prin prezentarea la urgențe atunci când nu este cazul.

Last Updated on februarie 2, 2020 Reprezentanții Spitalului Clinic De Urgență Pentru Copii din Brașov oferă câteva sfaturi utile pentru părinții care se grăbesc să meargă cu cei mici la urgențe.

Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Brașov: „❗️Suntem în plină epidemie de gripă, iar infecțiile respiratorii virale și bacteriene nu sunt nici ele puține. Dorim să atragem atenția asupra unor practici care, în primul rând, ne protejează micuții de expunerea inutilă la boli prin prezentarea la urgențe atunci când nu este cazul.

Brașov. Spitalul de Copii, când să vă prezentați la urgențe: „Suntem în plină epidemie de gripă, iar infecțiile respiratorii virale și bacteriene nu sunt nici ele puține. Dorim să atragem atenția asupra unor practici care, în primul rând, ne protejează micuții de expunerea inutilă la boli prin prezentarea la urgențe atunci când nu este cazul. 1

De asemenea, dorim să oferim servicii de urgență și spitalizare corectă și eficientă micuților cu o adevărată nevoie de asistență medicală și în perioadele din an în care serviciul UPU și spitalul sunt extrem de suprasolicitate. Pentru aceste lucruri avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.

‼️ Recomandari privind prezentarea în servicul de urgență (UPU):
1.Copilul bolnav trebuie în primul rând văzut de medicul de familie, care poate indica un tratament corespunzător sau trimite mai departe la un consult de specialitate.

2.Doar febra nu este o urgență sau o boală. Cu excepția copilului sub o lună care face febră, copilul care este febril de o zi trebuie văzut de medicul de familie și indicat tratament antitermic corespunzător, cu consult ulterior dacă este necesar la medicul pediatru din ambulator.

3.Serviciul de urgență nu este locul unde se cere o a doua părere. Este un serviciu care vizează urgențele.
4.Gândiți-vă că există un copil într-o situație mai gravă decât copilul dumneavoastră. Acest lucru este greu de înțeles pentru părintele în cauză, dar într-un serviciu de urgență au prioritate urgențele cu gravitate. Triajul este cu atât mai eficient și mai scurt, cu cât cazurile ce se prezintă la urgențe nu pot fi altfel gestionate.

❗️Semne, simptome și situații care sugerează o urgență pot fi: pierderea stării de conștiență, convulsii, respirație dificilă, cianoză (culoare vineție) la nivelul buzelor sau pielii, rigiditate la nivelul cefei asociată cu febră, durere severă persistentă sau în creștere, copil febril sub o lună, apariția bruscă a unor pete roșii/vineții la nivelul pielii și extinderea lor rapidă, anurie/oligurie (lipsa totală de emisie de urină sau foarte puțin), traumatisme cerebrale, fracturi, plăgi, dureri cu debut brusc la nivelul unui testicul, vărsături și pierderea stării de conștiență după un traumatism cerebral, aspirație de corp străin.

Pentru a fi eficienți în slujba noastră avem nevoie de ajutorul dumneavoastră în respectarea și luarea la cunoștință a acestor câteva lucruri de bază.

✅ Vă mulțumim mult și vă dorim o iarnă și primăvară de care să vă bucurați sănătoși!”

Previous Story

Brașov. Daia: „A mai pățit cineva acest lucru? În jurul orei 8 au sunat la ușa doi indivizi, în civil unul cu vestă reflectorizantă. Am crezut că sunt de la poliție. Mă informau cu privire la electrica să le prezint o factură de la electrica bla- bla. Nu s-au legitimat, nu nimic. Foarte dubios, dacă deschidea un copil în locul meu…poate căuta o …”

Next Story

Foto Brașov. Curcubeu superb, luni dimineață. „Un fenomen cam rar la început de februarie!”