Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Azi se împlinește exact un an de când am inaugurat Unitatea Funcțională de Arși din Brașov, “pornind-o” efectiv după doar două zile de la Ok-ul guvernamental. Cu riscul să fiu considerat …”

Last Updated on ianuarie 30, 2020 Astăzi s-a împlinit un an de când a fost deschisă Unitatea Funcțională de Arși de la Spitalul Județean din Brașov.

Medicul Grigorescu Dan: „Azi se împlinește exact un an de când am inaugurat Unitatea Funcțională de Arși din Brașov, “pornind-o” efectiv după doar două zile de la Ok-ul guvernamental.

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Azi se împlinește exact un an de când am inaugurat Unitatea Funcțională de Arși din Brașov, "pornind-o" efectiv după doar două zile de la Ok-ul guvernamental. Cu riscul să fiu considerat ...” 1

Cu riscul să fiu considerat lipsit de modestie, mi-e imposibil să las uitării o asemenea realizare, atât timp cât, în 11 luni (din 1 februarie și până în 31 decembrie), în UFA au fost tratați 158 de pacienți cu arsuri care au însumat 2743 de zile de internare!

Un gând bun, de suflet, îmi permit să-l îndrept și spre doamna Sorina Pintea, care s-a dovedit, și până atunci, și după aceea (până chiar în ultimul moment al mandatului de Ministru al Sănătății), unul dintre cei mai mari și onești prieteni ai Brașovului medical, în special al spitalului public de stat. Nici nu e de mirare, dacă ne reamintim ce a fost și a rămas: un excelent manager de spital!

O deosebită apreciere merită și colectivul secției de chirurgie plastică (incluzându-i și pe colegii de la ATI și Blocul Operator), care și-au dăruit eforturile semenilor cuprinși de adânca suferință a arsurii.
La mulți ani, deci, tuturor!
Și multă sănătate!”

“În momentul în care organizezi o astfel de structură într-un spital vechi – și când zic vechi nu mă refer neapărat la faptul că a fost sau nu renovat, dar cu circuite vechi sau lipsă de circuite, evident că îți trebuie un pic de geniu și o fărâmă de nebunie ca să încerci să rezolvi treaba asta și să o și reușești”, mărturisește medicul Dan Grigorescu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, a reușit să amenajeze, în secția pe care o conduce, prima unitate funcțională de arși înființată în țară după Colectiv, cu un sector pentru mari arși care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat. Dotările din acest sector au fost cumpărate dintr-o importantă sponsorizare primită inițial de medic, completată ulterior cu alte două, mai mici.

Vezi aici Video:

Sectorul pentru mari arși de la Brașov este funcțional de la începutul acestui an. Anterior, în România existau, pentru pacienții cu arsuri grave, 11 paturi performante la Spitalul de Arși și Spitalul Floreasca din București, însă, potrivit medicilor consultați de HotNews.ro, acestea nu sunt paturi de siguranță pentru mari arși.

Previous Story

Foto Brașov. Dimineață l-au montat, după-amiază l-au demontat. Limitator de viteză la Liceul Meșotă. Ion: „Cred ca si-au dat seama ca vor fi accidente in lanț, având in vedere numărul benzilor pe sens, si a faptului ca este amplasat foarte aproape de virajul ușor la stânga, unde la prima vedere vor frâna primele mașini care vad semnul…”

Next Story

Ministrul Transporturilor: Peste 6 ani vom sta 17 ore pe DN1!