Brașov. Medicul Grigorescu Dan: „Mă declar învins. Din nou! Nici anul acesta nu am reușit să împiedic apariția la Brașov a accidentelor prin explozie de petarde în noaptea de Revelion. Nu au mai fost internați 16 pacienți, ca în urmă cu 5 ani, nici …”

Last Updated on ianuarie 1, 2020 Este o veselie maximă la dat petarde de Revelion. Cei de la PSD s-au gândit la ei și vor să elimine toate restricțiile la vânzarea pocnitorilor. Medicii sunt îngroziți de idee. Potențialele victime se bucură de eliminarea restricțiilor. Până ajung la medic cu mâna spulberată.

În timp ce o lege care înăspreşte pedepsele pentru utilizarea şi vânzarea ilegală a artificiilor şi petardelor zace în comisii prin Parlament, o iniţiativă PSD care propune ca o serie de articole pirotehnice periculoase să poată fi vândute la liber a trecut tacit de Senat, potrivit Adevarul.

Brașov. Medicul Grigorescu Dan: „Mă declar învins. Din nou! Nici anul acesta nu am reușit să împiedic apariția la Brașov a accidentelor prin explozie de petarde în noaptea de Revelion. Nu au mai fost internați 16 pacienți, ca în urmă cu 5 ani, nici ...” 1

Dr. Grigorescu Dan, Spitalul Județean: „Mă declar învins. Din nou!
Nici anul acesta nu am reușit să împiedic apariția la Brașov a accidentelor prin explozie de petarde în noaptea de Revelion.
Nu au mai fost internați 16 pacienți, ca în urmă cu 5 ani, nici 13 ca acum 4 ani, nici 8 ca acum 3, ș.a.m.d., ci doar doi. Dar tot e prea mult!

O să poată spune unii că, raportat la numărul de elemente pirotehnice detonate în perioada sărbătorilor Anului Nou, e o nimica toată! Ceva de genul “doar 0,00000…%”.
Dar dacă discutăm despre două destine “mutilate”, calculul procentual e bătut de departe de numerele absolute!

Așa că, chiar și învins cum mă declar, nu îmi rămâne decât să continui această “cruciadă anti-accidente prin petarde” și anul acesta.
Pentru ca Anul Nou viitor să fie cu adevărat fericit din acest punct de vedere pentru toți!

L.E.: Vorbind de valoarea procentuală a acestei patologii, eu cred ca e la fel de scăzută și pe plan național. Însă, omenește vorbind, numărul absolut obținut prin însumarea tuturor cazurilor devine insurmontabil de acceptat. Chiar, cine ne spune care este de fapt? Ministerul Sănătății, cumva? Ori IGSU? Sau Direcția Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Române?
Că ar fi interesant…”

Corneliu Teposu: „Sper ca petardele să fie interzise.
În noaptea de anul nou, adică aseară, s-au înregistrat două incidente la Brașov soldate cu plăgi dobândite în urma folosirii petardelor. La nivel național, probabil peste o sută de cazuri, iar acum cinci ani au fost 16 asemenea cazuri doar la Brașov în noaptea de revelion.

Înainte să-mi spuneți că sunt comunist și că am o problemă cu distracțiile nevinovate, vă rog să realizați c-ați gândi altfel dacă ar fi vorba despre voi sau familia voastră. Închideți ochii sau luați o scurtă pauză și gândiți-vă cum ar fi să vedeți un om rămas fără un deget, cu răni la ochi sau la urechi, cum ar fi să vedeți în șocuri pe copiii voștri sau pe câinele vostru? Chiar e o joacă nevinovată aruncatul cu petarde?

Sper ca petardele să fie interzise și inițiativa legislativă a pesedistului Rădulescu să fie respinsă”.

Previous Story

Foto Brașov. Horatiu: „Stejari pe drum. Va răsări Parcul dendrologic Noua”

Next Story

Brașov. „Curățăm Tâmpa de gunoaie”. Robert Lazar: „Ultimul revelion în grup pe care-l mai organizez. Unii oameni n-au nicio treabă cu bunul simț…”