Brașovul poluat. Cornelia. „Nepoții mei in drum spre școală și-au astupat nasul”. Silvia: „Dimineață să mor in Tractorul!!!Ce sa aerisești? Acum vad ca …”

Last Updated on decembrie 19, 2019 De câteva zile stațiile omologate și neomologate arată depășiri periculoase la poluarea aerului. Nimeni nu avertizează populația la ce se expun. Primăria, ISU, Consiliul Județean, Prefectura, Garda de Mediu, medici, toți tac. Brașovenii reclamă faptul că ai lor copii își astupă nasul în drum spre școală. Deocamdată este rușinos să porți mască prin Brașov.

Pe grupul de Facebook Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat!, Trony Silvia a scris: „Dimineață să mor in Tractorul!!!Ce sa aerisești? Acum vad ca si a mai revenit calitativ aerul…știți cumva ce valori erau dimineață la ora 9 si ce valori sunt acum? Multumesc. ”

Cornelia Cimpeanu: Și pe Octavian Goga azi dimineață la 8 fără un sfert era un miros îngrozitor, nepoții mei in drum spre școală și-au astupat nasul”

Diana Novac: „Brașov, aer curat de munte”.
Brașovul poluat. Cornelia. „Nepoții mei in drum spre școală și-au astupat nasul”. Silvia: „Dimineață să mor in Tractorul!!!Ce sa aerisești? Acum vad ca ...” 1

Radu Hossu:„☠️”Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți.”

☠️”Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.”

☠️”Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură.”

(sursa: calitateaer.ro)

📺Mai sus sunt câteva din elementele de interes public de luat în seamă când valorile poluării aerului sunt depășite, ce ar fi trebuit anunțate pe toate căile și mediile de comunicare de către autoritățile locale!

🧨Păi cât de depășite sunt la Brașov (acolo unde autoritățile fac o dezbatere publică Vineri la ora 12 – pentru că nu-i așa, ce face orice cetățean la ora 12 în timpul săptămânii? huzurește, taie frunză la câini, se plictisește în fața televizorului și altceva nu are de făcut decât să-și facă program după lăuzele de la Primăria Brașov) aceste valori?

🧨Atât de depășite încât recomandările pentru populație sunt de a sta în casă cu geamurile închise. Altfel, dacă e obligatoriu necesar să ne deplasăm în exterior, OBLIGATORIU să purtăm mască. Ați auzit astfel de avertismente din partea autorităților locale? Nu.

Știți unde se află Brașovul pe harta calității aerului, în lume? Undeva între Dhaka și Ulan-Bator. Aproape de Lahore, Pakistan.

Prin urmare, încercați să stați cât mai mult în casă sau în birou, să evitați circulația în aer liber, mai ales la orele cu trafic greu (7-9 dimineața, 15-17 după-masa). Dacă o faceți, luați-vă o mască de protecție. Protejați în special copiii.

Vineri la ora 12, la Primăria Brașov, dezbatere pe tema poluării! Dați mai departe informația!”

Previous Story

Scriitoarea Irina Binder: „Azi, în centrul Brașovului, am reîntâlnit un tată care umblă mereu cu câte 2 dintre cei 6 copii să primească de la lume câte ceva… La un moment dat, îl văd pe tătic că se apleacă și ridică un pahar mare din plastic sau din carton care avea un pai în el. Primul gând a fost să …”

Next Story

Brașov. Cine-i explică? Leela: „Eu una nu pricep.  Când am văzut si in Brașov si in București doi brazi enormi tăiați numai pentru a satisface privirile petrecăreților, pentru a servi pe post de decor pt selfiuri, ca mai apoi sa se usuce după ce i-a luat 70 de ani sa crească, asta nu mai pricep.  Ba pe internet mai găsesc si …”