PNL Brașov explică de ce este bine să se taie 8,000 de copaci din zona Tâmpa. Ciprian Chiriches: „In urma răspunsului oficial de la Regia Kronstadt am aflat că”:

Last Updated on octombrie 23, 2019 George Scripcaru și PNL Brașov sunt pregătiți să taie 8,000 de copaci de pe Tâmpa. Astăzi a venit și prima reacție de la PNL Brașov, prin vocea lui Ciprian Chiriches. Reacția la cele afirmate de PNL Brașov a venit de la Maxmilian Radu Munteanu. Din discuții reiese că cei 8,000 de copaci nu se taie de pe Tâmpa, se taie din zona de protecție Tâmpa, dintr-o pădure-parc, lucru ilegal.

Ciprian Chiriches, PNL Brașov: „Dragi prieteni!
Cu toţii știţi că sunt un iubitor de natură, că petrec foarte mult timp pe munte, atât din punct de vedere al sportului pe care-l practic, dar și pentru drumeţie. Eu sper cu fiecare postare să mai conving incă un copil să renunţe la telefon în favoarea unei ore de sport, să iubească natura și să o respecte!

PNL Brașov explică de ce este bine să se taie 8,000 de copaci din zona Tâmpa. Ciprian Chiriches: „In urma răspunsului oficial de la Regia Kronstadt am aflat că”: 1

M-am hotărât să fac această postare, pentru că am o datorie morală faţă de cei ce-mi urmăresc pagina și nu numai. Cu toţii aţi văzut că a apărut în spaţiul public un material ce atrage atenţia tutoror brașovenilor cu privire la oprirea tăierilor si defrișărilor de pădure de pe Muntele Tâmpa. Este vorba de executarea Drumului Forestier Goriţa. Foarte mulţi dintre d-voastră poate că aţi și semnat o petitie in acest sens.

NICI EU NU SUSŢIN DEFRIŞĂRILE ILEGALE !!! Vă rog să mă credeţi că temerea mea a fost foarte mare pentru că in acea petiţie se spune foarte clar că Muntele Tâmpa va fi defrisat prin realizarea acestui drum si se spune că va avea o lungime de 11 km, o lăţime de 20 m echivalând cu 10% din suprafaţa de spaţii verzi a Brașovului.

Așa-zisele dezbateri s-au transformat in obiective ţinta pentru anumite grupări, și de aici agresivitatea acestor materiale m-au pus pe gânduri pentu că suntem intr-o perioada de campanie electorală.

Totuși pentru a avea o informaţie corectă, am inregistrat o adresă la Regia Kronstadt în urma căreia mi s-au pus la dispozitie, in mod oficial, toate documentele aferente inclusiv o hartă cu drumul propus. Nu trebuie să mă credeţi, din acest motiv invit pe orișicine să procedeze exact la fel, adică să ceară de la Regia Kronstadt aceste documente. Sunt informatii publice, nu costa nimic, și sunt obligati să ni le ofere.

Menţionez faptul că acest material nu are o abordare de specialitate, eu nefiind un specialist in domeniul silvic, dar apelez la voi, ca împreună să ne dăm seama care este de fapt realitatea.

Petiţia respectivă a scos in evidenţă trei lucruri care m-au speriat:
1.“Stop taierilor de pe Tâmpa! Vrem incadrare pădure parc!”
2. Drumul va avea o lăţime de 21m (cât Bld. Calea București)
3. Suprafaţa afectată este echivalentul a 10% din suprafaţa totală de spaţii verzi a Brașovului

In urma răspunsului oficial de la Regia Kronstadt am aflat că:
1. Nu se taie nici un copac de pe Muntele Tampa, executarea acestui drum se face în continuarea drumului forestier de La Iepure mai sus cu 2 km pe Dealul Goriţa (de aici și denumirea) Conform adresei, această zonă este incadrată în categoria padure parc.( Asta înseamnă că in această zona niciodată nu se vor putea autoriza construiri de imobile )

2. Lăţimea drumului va fi de 3,5m nicidecum de 20m
3. Suprafaţa afectată este de 0.1% din suprafata totala de zona verde a Brașovului, nicidecum 10 %

Eu nu vreau să influenţez pe nimeni, dar acesta este răspunsul oficial oferit de Regia Kronstadt .
Așadar vă rog încă o data să vă informaţi corect, cerând informaţiile necesare celor în drept care au obligaţia sa vi le ofere!
IMPORTANT: Pozele din această postare sunt preluate din petiţia online”.

David Sorin:
„1. Muntele Tampa face parte din zona Tampa. In proiect, este numit noul Transfagarasan si este denumit TransTampa, iar daca 15 ha (suprafata totala a drumului) vor fi taiate definitiv, se cheama defrisare. 🙂

2.Daca raportati suprafata totala a spatiului verde din Brasov la 15ha, o sa vedeti ca va da 10%.
3. Corect, drumul forestier nu va avea o latime de 23 de m. Pe unele portiuni chiar va avea 25m. 🙂
Trist este ca in loc sa ingrijim zona verde, plamanul orasului Brasov care este Tampa, zona Tampa, noi vrem s-o transformam cum am facut cu Coasta Vacii si Warthe.
#StopDrumuluiForestierGorita”

Maxmilian Radu Munteanu: „Zilele acestea am aflat niște lucruri extrem de interesante despre #drumulforestierGorita, cât de imoral și chiar ILEGAL este și cât de amatori sunt inițiatorii lui. Vestea bună: partea de munte unde sunt situate potecile și de care ne doare pe noi cel mai tare ESTE DEJA PĂDURE-PARC. 🥳

PNL Brașov explică de ce este bine să se taie 8,000 de copaci din zona Tâmpa. Ciprian Chiriches: „In urma răspunsului oficial de la Regia Kronstadt am aflat că”: 2

1. Găsiți atașată printre imagini o hartă cu niște zone marcate cu galben fluorescent. Este harta din studiul de fezabilitate al proiectului, iar zonele marcate sunt parcele încadrate drept pădure-parc. În continuare găsiți descrierea acestui tip de încadrare și detalii despre fiecare parcelă în parte. Nu le-am fotografiat pe toate, dar există în SF documentație pentru fiecare.

Problema e că RPLPK știa treaba asta și a încercat să o ascundă. De ce să ascundă RPLPK faptul că în zonă e deja pădure-parc? Simplu, fiindcă au un drum de făcut și niște bani europeni de păpat. Mai avem încredere în RPLPK? Ei practic încearcă să treacă o ilegalitate cruntă odată cu acest drumul forestier. Într-o pădure parc ai voie să faci drumuri de maxim 2 m lățime cu băncuțe pe lateral.

2. Utimele două înscrisuri atașate se referă la altă problemă, la fel de gravă. Unul dintre argumentele în favoarea proiectului se referă la accesibilizarea prin noul drum a parcelelor pe unde trece drumul. Toate parcelele din zona dinspre Șchei, despre care tot vorbim, au fost deja accesibilizate pentru intervenții forestiere de drumul forestier Valea cu Apă – Putreda, reabilitat tot din fonduri europene în perioada 2014-2015. Practic, RPLPK face aceeași treabă DE DOUĂ ORI, doar că a doua oară vrea să facă și un drum fix prin parcele, ca să aibă acces direct la ele, că în trecut accesul la ele era de 97%, iar acum trebui să se rezolve și restul de 3% printr-un drum de 11 km și o investiție de 1.5 milioane de Euro. În caz că nu știați, pentru a avea acces în pădure sunt suficiente și drumuri temporare de exploatare, care pot avea până la 1 km, și care pot fi nivelate după ce sunt folosite. Bine, dacă RPLPK ar repara ceva după ce intervin în pădure, că rămân după ei doar urme de TAF și noroi și asta știe orice om de bună credință care merge prin pădure! Concluzie: și ilegal și redundant, împotriva oricărei logici. 🙄

Sunt curios dacă o să mai avem o dezmințire de ”fake news” și după postarea asta și dacă băieții ăștia nu prea deștepți o să trateze și actele oficiale din propriul proiect drept ”vrăjeală”. 😎

Advertisements
Previous Story

Brașov. Femeie muşcată de mâini de un câine lăsat liber de proprietară pe stradă. Ce spune Poliția

Next Story

Brașov. De ieri, curierii Glovo livrează şi produsele din Kaufland