Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie

Last Updated on octombrie 6, 2019 Tragedia la un maraton montan organizat în Piatra Craiului. Doi sportivi, o femeie şi un bărbat, s-au prăbuşit 70 de metri în gol aproape în acelaşi timp şi în acelaşi loc,

Startul s-a dat dimineaţă în Zărneşti iar sportivii trecuseră de jumătatea traseului când s-a produs nenorocirea. Femeia, în vârstă de 45 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a căzut prima. O altă alergătoare a văzut scena şi a sunat imediat la 112. În direct, sub ochii apelantei şi un bărbat de 39 de ani a căzut în aceeaşi prapastie, informează stirileprotv.ro.

Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie 1

Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie 2

Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie 3
(foto: Salvamont Campulung Muscel)

Imediat în zona au salvamontiştii. Bărbatul avea ambele picioare fracturate iar salvamontiştii l-au coborât rapid la bază. Au avut inclusiv un echipaj al jandarmeriei cu girofar în faţă, însă starea alergătorului s-a agravat rapid şi s-a stins.

Bărbatul era din Cluj, era medic şi profesa în Anglia.

Sportivii s-au prăbuşit în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. Se pare că cei doi nu au văzut-o şi după o curbă strânsă la dreapta, cu un unghi de aproape 90 de grade, s-au prăvălit direct în hău.

Previous Story

Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat

Next Story

(Video) O americancă îndrăgostită de Brașov a compus piesa „My Home Brașov“. Ascultă aici. „Apoi am descoperit acest oraș/Unde iarba crește mai verde/Copacii sunt mai înalți/Munții se ridică mai sus./Iubesc acest oraș /Unde sufletul meu …”