Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat

Last Updated on octombrie 6, 2019 Surse politice locale ne-au explicat că tăierile masive de copaci de pe Tâmpa fac parte dintr-un plan mai elaborat. Prima dată se va construi un drum forestier (cheltuieli plătite cu bani europeni) iar apoi acesta va fi transformat în șosea ocolitoare pentru Schei. Proiectul a fost ales după ce proiectul tunelului rutier s-a dovedit imposibil de finanțat.
Nu este exclus ca după ce șoseaua să fie funcțională Primăria Brașov să vândă terenuri în zonă pentru construcția de vile și hoteluri. Brașovul se va extinde cu câteva zeci de hectare în pădure.

În altă ordine de idei, sâmbătă a fost organizat un pcinic în zona unde mii de copaci au fost marcați pentru tăiere. Proiectul de defrișare este susținut de primarul George Scripcaru și PNL Brșov.

Kinga Mihaly: „Plămânii Brașovului sunt în pericol! Pădurea strigă după ajutor.
În zona Tâmpei se încearcă dezvoltarea unui drum forestier pentru viitoare exploatări silvice.

Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 1 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 2 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 3 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 4 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 5 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 6 Brașov. Surse: Defrișările masive de pe Tâmpa sunt pentru o șosea ocolitoare pentru Schei. Drumul forestier este doar prima etapă. Tunelul rutier este imposibil de finanțat 7

Pentru asta se vor tăia mii de copaci. Câțiva zeci de oameni am parcurs astăzi o parte din traseul arborilor marcați și am discutat despre cum putem salva pădurea. Dragi prieteni, dacă iubiți natura și vă pasă de soarta pădurii, haideți alături de noi! Unde-s mulți puterea crește!”

Adrian Oprică, PNL Brașov, citat de newsbv.ro: „Încă de acum doi ani, de la prima discuţie pe care am avut-o cu primarul George Scripcaru, ne-am dorit foarte tare să găsim o modalitate prin care să construim un drum forestier care să lege zonele Şapte Scări – Dâmbu Morii – Noua – Răcădău – Pietrele lui Solomon cu staţiunea Poiana Braşov.

De asemenea, am gândit şi un drum cu grad de dificultate mai ridicat, pentru mountain bike, pe circuitul Poiana Braşov – Postavaru, de unde se poate face retur practicând downhill, şi un altul ceva mai uşor, pe traseul Noua – Dâmbu Morii – Șapte Scări.

Iată că, după ce s-a făcut legătura între Timiş şi Noua, acum se trece la amplul proiect de amenajare a drumului forestier Goriţa, aflat între Valea Răcădăului şi Pietrele lui Solomon, iar asta nu poate decât să ne bucure”.

Previous Story

Video Brașov. Azi au fost deschise parcările de pe Varianta de Ocolire a Municipiului

Next Story

Brașov. Maraton cu final tragic, în Piatra Craiului. Doi alergători au căzut într-o prăpastie