Brașov. Sânpetru se transformă într-un adevărat oraș. Primarul Ioan Rusu: „Astăzi avem peste 10.000 de locuitori, peste 130 de străzi şi peste 2.500 de numere de casă, cu tot cu blocurile”

Last Updated on septembrie 3, 2019 Comuna Sânpetru se transformă într-un adevărat oraș. A ajuns la 10,000 de locuitori iar Primăria a decis să construiască o creșă din bani europeni.

Directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, şi primarul comunei Sânpetru, Ioan Rusu, au semnat ieri, la Alba Iulia, contractul de finanţare pentru construirea primei creşe din această localitate, în valloare de 5,5 milioane de lei, anunță bzb.ro.

Brașov. Sânpetru se transformă într-un adevărat oraș. Primarul Ioan Rusu: „Astăzi avem peste 10.000 de locuitori, peste 130 de străzi şi peste 2.500 de numere de casă, cu tot cu blocurile” 1

Creşa va fi construită în imediata apropiere a Grădiniţei şi a Școlii Gimnaziale din localităţii. Practic, din anul şcolar 2022/2023, peste 30 de copii micuţi din această comună vor beneficia de condiţii mult mai bune de studiu, ca urmare a noii construcţii, cu demisol, parter şi etaj, în suprafaţă totală desfăşurată de peste 1.050 mp.

Primarul comunei, Ioan Rusu a declarat că „Sânpetru este localitatea cu cea mai mare dezvoltare din judeţul Braşov. Se dezvoltă într-un ritm infernal. Pe terenurile comunei s-au dezvoltat în ultimii ani chiar şi blocuri cu apartamente.

Apropierea de oraş este doar unul dintre motivele care i-au atras pe investitori. În anul 2000 erau exact 912 numere de casă. Aveam 3.320 de locuitori şi 32 de străzi. Astăzi avem peste 10.000 de locuitori, peste 130 de străzi şi peste 2.500 de numere de casă, cu tot cu blocurile”.

În aceste condiţii, edilul a precizat că „ne-am stabilit ca obiectiv asigurarea dezvoltării durabile a localităţii şi asigurarea condiţiilor optime pentru generaţiile viitoare. Prin acest proiect vom oferi comunităţii noastre un centru acreditat, care să se ocupe de copii sub 3 ani din localitate şi vom oferi o soluţie optima mamelor care au concediu maternal de 2 ani, iar copiii le sunt acceptaţi la grădiniţe doar de la 3 ani”.

Previous Story

Brașov. Bianca Roman explică de ce a râs de românii aflați în depresie. „Mesajul pe care l-am postat pe 23 august este …”

Next Story

Brașov. Bicicletă furată. Claudiu: „CINEVA MI-A FURAT VISUL ! Atunci când eram mic, nu am avut prea multe în afară de dragostea de care eram înconjurat, iar unul dintre cele mai mari visuri ale mele era să am …”