Brasov. Protestul mămicilor. 120 de copii nu mai pot intra într-o grădiniță

Last Updated on august 29, 2019 Părinții a 120 de copii din Brașov au aflat cu 10 zile înainte de începerea grădiniței că există posibilitatea ca unitatea la care mergeau cei mici să nu-şi mai deschidă porţile.

Curtea şi terenul de sub clădire au fost vândute de proprietar, iar noul stăpân a blocat acum câteva zile accesul în imobil, cu ajutorul unui executor judecătoresc. Deşi sentinţa în acest caz a fost dată în urmă cu 6 ani, până acum Primăria nu a găsit o soluţie care să mulţumească pe toată lumea, informează stirileprotv.ro.

Brasov. Protestul mămicilor. 120 de copii nu mai pot intra într-o grădiniță 1

Surprinşi de situaţie, circa 40 de părinţi şi-au luat copiii şi s-au adunat în apropierea Primăriei, să-şi strige nemulţumirile.

Primăria a făcut miercuri solicitări în instanţă pentru a obţine drept de acces în clădire. Deocamdată, nu se pune problema mutării copiilor în altă parte.

Mihai Costel, viceprimar: “Din păcate, fondul locativ al municipiului este limitat, asta e realitatea, ne lovim de faptul că nu avem suprafeţe de teren în centrul istoric pentru a construi noi creşte, dacă am identifica soluţia relocării nu ar fi în zona istorică”.

Dacă problema nu se va rezolva curând autorităţile iau în calcul să spargă un perete al clădirii şi să facă o uşă. Aceasta nu rezolvă însă definitiv problema, atâta vreme cât imobilul se afla pe terenul altcuiva.

Previous Story

Deputatul Andronache Gabriel, PNL Brașov: „Astăzi a fost respinsă de către Parlament, în cvasiunanimitate, Legea grațierii inițiată în 2017 de Guvernul PSD-ALDE.Votul de astăzi este, fără îndoială, un succes al tuturor cetățenilor onești care au spus NU INFRACTORILOR, în stradă prin proteste și prin vot la referendumul convocat de Președintele Klaus Iohannis în 26 mai 2019 dar și al PNL care a cerut …”

Next Story

Brașov. Mergi? Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”