Cetatea Brașovului, a nimănui. Ceartă Prefect vs George Scripcaru. Rasaliu Marian: „Primarul municipiului Brașov, ori a intrat în campanie electorală şi atacul nefondat este singura armă pe care o are la dispoziţie, ori nu ascultă ce i se spune din partea specialiştilor din Primărie, care ştiu să interpreteze corect legea. Cât priveşte Cetatea Braşovului, Scripcaru George ştie foarte bine că …”

Last Updated on iulie 25, 2019 Cetatea Brașovului rămâne a nimănui pentru că la începutul anilor 90 a intrat în proprietatea unei societăți comerciale și nu a statului român. Acum se judecă un recurs la Înalta Curte iar până la finalizarea procesului Guvernul spune că nu o poate da în folosință Primăriei. Nu-i permite legea.

Instituţia Prefectului judeţul Braşov aduce clarificări cu privire la unele bunuri imobile cu destinaţia de monumente istorice de pe raza oraşului Braşov, în urma declaraţiilor tendenţioase, cu informaţii incorecte, lansate luni, 22 iulie 2019, de primarul municipiului Braşov, Scripcaru George, care a afirmat că “Primăria a finalizat lucrările de reparaţii curente şi de întreţinere la căile de acces către turnurile, bastioanele şi zidurile de apărare ale Braşovului şi intenţionează să le redea circuitului turistic, deşi încă aşteaptă Hotărârea de Guvern care va reglementa trecerea acestor monumente de la Consiliul Judeţean la Primăria Braşov”, anunță Agerpres.

Cetatea Brașovului, a nimănui. Ceartă Prefect vs George Scripcaru. Rasaliu Marian: „Primarul municipiului Brașov, ori a intrat în campanie electorală şi atacul nefondat este singura armă pe care o are la dispoziţie, ori nu ascultă ce i se spune din partea specialiştilor din Primărie, care ştiu să interpreteze corect legea. Cât priveşte Cetatea Braşovului, Scripcaru George ştie foarte bine că ...” 1

Mai mult, primarul Scripcaru George a subliniat: “Am făcut acea intervenţie de urgenţă pentru obiectivele istorice care sunt sau nu sunt ale judeţului sau ale municipiului, am făcut un protocol cu Consiliul Judeţean, în aşteptarea unei hotărâri de guvern care nu mai vine, am primit şi un răspuns de la Prefectură, care ne spune exact ce ştiam”, solicitând Instituţiei Prefectului să facă mai mult pentru “a soluţiona această problemă, având în vedere că, fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu, ar trebui să fie interesat şi de problemele cu care se confruntă Braşovul”.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă aducem la cunoştinţă că Instituţia Prefectului judeţul Braşov a purtat în permanenţă o corespondenţă cu Primăria municipiului Braşov referitoare la obiectivul turistic în speţă – Cetatea Fortificată a Braşovului.

Astfel, Primăriei municipiului Braşov i s-a adus la cunoştinţă, faţă de promovarea unui proiect de HG de către Instituţia Prefectului Judeţului Braşov, având ca obiect “transmiterea imobilului denumit generic “Complex-Cetate”, situat în municipiul Braşov, identificat în CF 130755 Braşov, sub nr. top 2068/1/2, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului local Braşov, că situaţia juridică nu este definitivă, decizia civilă nr.1067/AP/2017 fiind supusă recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cauza se află în momentul de faţă în procedură de filtru, termenul de judecată urmând să fie stabilit ulterior.

Aşa cum a precizat şi MDRAP, prin adresa nr.51367/9.04.2019, adresă care a fost comunicată şi Primăriei municipiului Braşov, promovarea unui proiect de HG, având ca obiect schimbarea domenialităţii imobilului cu denumirea “Complex-Cetate” se poate realiza doar după finalizarea litigiului mai sus menţionat, ulterior clarificării situaţiei juridice a bunului vizat.

Prefectul Rasaliu Marian: “Primarul Scripcaru George ori a intrat în campanie electorală şi atacul nefondat este singura armă pe care o are la dispoziţie, ori nu ascultă ce i se spune din partea specialiştilor din Primărie, care ştiu să interpreteze corect legea. Cât priveşte Cetatea Braşovului, Scripcaru George ştie foarte bine că este un obiectiv aflat în litigiu, dar cu toate acestea aruncă vina pe Guvern pentru situaţia incertă, după părerea lui.

Pe de altă parte, Codul administrativ vine în ajutorul administraţiilor locale, astfel că monumentele istorice aflate în proprietatea oraşului pot fi puse în valoare după cum se doreşte. În fapt, Primăria municipiului Braşov are chiar obligaţia de a întreţine aceste obiective. Vă asigur că eu, ca prefect al judeţului, tratez cu toată seriozitatea problemele Braşovului şi ale braşovenilor, în concordanţă cu legile”.

 

Advertisements
Previous Story

Brașov. Control la taximetriştii de la Gara Mare. Următorul control va fi peste 5 ani? „Am găsit maşini fără ITP, fără informaţiile minime obligatorii pentru clienţi, cum este cazul tariful sau ecusonului sau licenţei. De asemenea, am găsit…”

Next Story

Aeroportul Brașov nu mai este gata în 2020. Tudor Benga: „Pe măsură ce se lungeste povestea cu turnul mie îmi cresc suspiciunile că ceva nu e în regulă acolo. Și să vă explic de ce. E limpede că …”