Brașov. Caravana Metropolis ajunge din nou în Piața Sfatului. Ce filme poți vedea

Last Updated on iulie 25, 2019 Cinematograful călător Caravana Metropolis s-a întors pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi.

Caravana va ajunge la Brașov, în Piața Sfatului, între 30 iulie și 4 august, anunță digifm.ro.

În fiecare zi, de marți până duminică, va rula câte un lungmetraj european, începând cu ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Brașov. Caravana Metropolis ajunge din nou în Piața Sfatului. Ce filme poți vedea 1

Programul complet al Caravanei și informații despre filme găsiți pe www.cinemainaerliber.ro.

Caravana Metropolis este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecția oficială la Brașov sunt:

VISAGES VILLAGES/ CHIPURI, LOCURI, Regia: Agnes Varda, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar

Sinopsis: Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie “Chipuri, locuri / Faces Places”. Cu toate că aparțin unor generații diferite, Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create, prezentate și transmise mai departe.

COLD WAR/ RĂZBOIUL RECE, Regia: Pawel Pawlikowski, Premiul pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, 5 premii și o nominalizare la EFA

Sinopsis: În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă.

TODOS LO SABEN/ TOATĂ LUMEA ȘTIE, Regia: Asghar Farhadi , în competiție la Cannes 2018

Sinopsis: “Toata lumea știe” îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) și Ricardo Darín (Alejandro) și spune povestea Laurei, care călătorește împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia.

THE FAVOURITE/ FAVORITA, Regia: Yorgos Lanthimos, un premiu și 8 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur

Sinopsis: Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei.

LA CH’TITE FAMILLE/ FAMILIA MEA NEBUNĂ, Regia: Dany Boon

Sinopsis: Valentin D. şi Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecţi şi designeri, se pregătesc pentru deschiderea unei expoziţii personale în prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin ţine ascuns un mare secret, fără de care n-ar fi putut ajunge în lumea exclusivistă a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale.

CAISĂ, Regia: Alexandru Mavrodineanu, premiat la Gopo și la Astra pentru Cel mai bun documentar românesc, în 2018

Sinopsis: Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori.

Advertisements
Previous Story

Foto Brașov. O nouă premieră chirurgicală românească marca Spitalul Sf. Constantin: chirurgia toracică robotică

Next Story

Brașov. Control la taximetriştii de la Gara Mare. Următorul control va fi peste 5 ani? „Am găsit maşini fără ITP, fără informaţiile minime obligatorii pentru clienţi, cum este cazul tariful sau ecusonului sau licenţei. De asemenea, am găsit…”