Brașov. Miting Tăriceanu. Tudor Benga: „Felicitări tuturor brașovenilor și grupurilor civice care astăzi s-au mobilizat pentru a lua atitudine față de deturnarea și politizarea unui simbol istoric foarte important al Brașovului! Marșul așa zis al …”

Last Updated on mai 12, 2019 Cei de la ALDE și-au luat porția de huiduieli astăzi la Brașov după ce au încălcat grosolan demnitatea celor care au protestat împotriva comuniștilor în 1987. Tăriceanu, cu mebri care au făcut parte din Prtidul Comunist și Securitate au făcut un Marș al Demnității exact pe traseul pe care au mers muncitorii brașoveni să se lupte cu oamenii lui Ceaușescu.

După discursurile rostite pe platforma Roman, au plecat în marș spre Centrul Civic. Pe Calea București reprezentanţii ALDE au fost întâmpinați cu huiduieli.
Protestatarii aveau cu ei o cruce și un sicriu botezat “autobuzul lui Tăriceanu”, anunță Digi 24.

Brașov. Miting Tăriceanu. Tudor Benga: „Felicitări tuturor brașovenilor și grupurilor civice care astăzi s-au mobilizat pentru a lua atitudine față de deturnarea și politizarea unui simbol istoric foarte important al Brașovului! Marșul așa zis al ...” 1

Tudor Benga, deputat USR: „Felicitări tuturor brașovenilor și grupurilor civice care astăzi s-au mobilizat pentru a lua atitudine față de deturnarea și politizarea unui simbol istoric foarte important al Brașovului! Marșul așa zis al demnității organizat de ALDE urma să parcurgă integral traseul urmat de muncitorii brașoveni în cursul revoltei din noiembrie 1987 însă datorită mobilizării cetățenilor el nu a mai fost dus până la capăt.

Pentru a nu exista nici un dubiu: e o parte firească din democrație și din competiția electorală ca un partid politic să aibă dreptul de a organiza mitinguri și marșuri. Este însă în egală măsură o parte firească din democrație și dreptul cetățenilor de a protesta.

Dincolo de asta însă, toată lumea, și mai ales partidele politice, ar trebui să se ferească să exploateze simboluri istorice importante și să capitalizeze electoral încărcătura emoțională a acestora.

Iar ceea ce au făcut atât ALDE astăzi la Brașov cat și PSD acum câteva zile la Iași face parte dintr-un mod deliberat și sfidător de a trata cu lipsă de respect comunitățile și mă bucur să îmi văd concitadinii luând atitudine fermă în fața genului acesta de manifestări”.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov. Pasaj subteran în intersecția Calea Bucureşti, strada Zizinului şi strada Toamnei. Mihai Nanu: „Dispare și giratoriul cu ocazia asta. Se creează o bretea pe stânga care permite întoarcerea pe Calea București, rămân și treceri de pietoni pentru toate punctele și chiar apar spații verzi generoase. Pe Toamnei situația …”

Next Story

Brașov. Reacție. Tăriceanu, după ce a fost huiduit. A confiscat simbolul simbolul muncitorilor brașoveni care s-au luptat cu oamenii lui Ceaușescu în 1987