USR Brașov se opune construcției drumului și parcării din zona După Ziduri, pârâul Graft și dealul Warthe. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Din nou, după Parcajul de sub Parcul Central Nicolae Titulescu, Primăria Municipiului Braşov vine să …”

Last Updated on aprilie 10, 2019 USR Brașov se raliază poziției expuse de Ordinul Arhitecților din România prin Oar Brasov Covasna Harghita împotriva Arterei și Parcării din zona După Ziduri, pârâul Graft și dealul Warthe.

USR Brașov: Sunt inacceptabile aceste intervenții brutale atât într-o zonă istorică de valoare arhitecturală, cât și într-o zonă cu spații verzi.

Naomi Reniuț-Ursoiu, candidata USR Brașov pe lista Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile Europarlamentare, spune :
”Din nou, după Parcajul de sub Parcul Central Nicolae Titulescu, Primăria Municipiului Braşov vine să implementeze un alt proiect ce distruge spațiile verzi pentru a aduce trafic auto într-o zonă exclusiv pietonală, în timp ce Brașovul se află în plin infringement pe poluare iar spațiul verde pe locuitor este de 5 mp față de media de 26 mp din Europa.”

USR Brașov se opune construcției drumului și parcării din zona După Ziduri, pârâul Graft și dealul Warthe. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Din nou, după Parcajul de sub Parcul Central Nicolae Titulescu, Primăria Municipiului Braşov vine să ...” 1

Considerăm, ca și în cazul Parcului Central, că doar un Concurs de Soluții cu implicarea mai multor categorii de specialiști (arhitecți, urbaniști, peisagiști, istorici) poate rezolva zona Centrului Istoric.

Pozitia OAR, expusă mai jos, a fost adoptată prin vot în cadrul Consiliului Național al OAR:
OAR consideră ca inacceptabilă modificarea iremediabilă a zonei Pârâul Graft – Str. După Ziduri prin introducerea unei artere rutiere și a unei construcții pentru parcări semiîngropată în versantul Warthe (conform PUD întocmit de S.C. KXL S.R.L., București);

OAR recomandă renunțarea la intenția realizării unei artere rutiere în zona Pârâul Graft – Str. După Ziduri;
OAR recomandă renunțarea la intenția realizării unei construcții pentru parcări rutiere în zona Pârâul Graft – str. După Ziduri;

Se recomandă inițierea unor studii de către Primăria Municipiului Brașov pentru identificarea unor soluții alternative pentru amplasarea unor parcări în imediata vecinătate a centrului istoric al Brașovului și pentru identificarea problemelor de trafic din cadrul centrului istoric al Brașovului.

Previous Story

Foto Brașov. Cristian Macedonschi: „Din seria: Viitorul Brasovului fara arbori. La înștiințarea si la cererea multor brașoveni m-am deplasat la Livada Postei ca sa vad de ce si cine taie un arbore bătrân acolo. Astfel am constatat ca …”

Next Story

Politia Locala Brasov: „Vă amendez sau preferați să măturați cojile de semințe? Ce credeți că a făcut brașoveanul?” Ce amendă risca