Brașov. FELICITĂRI! Elevi de la Colegiul Andrei Şaguna au luat 4 premii I la un concurs al NASA

Last Updated on aprilie 8, 2019 Elevii Colegiului Andrei Șaguna din Brașov au reuțit o performanță extraordinară la un concurs internațional organizat de NASA. Aceștia s-au întors cu 4 premii întâi de la o competiție la care au participat 13.000 de tineri din toată lumea.

Din peste 2.600 de lucrări prezentate, românii au reuşit să iasă triumfători. De la colegiul din Braşov, pe lângă cele patru locuri I, alte trei echipe au reuşit să obţină un premiu trei şi două menţiuni, informează observator.tv.

Brașov. FELICITĂRI! Elevi de la Colegiul Andrei Şaguna au luat 4 premii I la un concurs al NASA 1

Puştii au prezentat proiecte de aşezări umane sustenabile în spaţiul cosmic.

Alexandru Andrei, elev clasa a XI-a: Gravitaţia, de exemplu, poate fi obţinută artificial prin forţa centrifugă. Mâncarea e obţinută prin recolte locale şi piscicultură

Irina Bunescu, elevă: Un lucru inedit la proiectul nostru este faptul că noi dorim să ne axăm pe colonizarea spaţiului. Ne va trebui o gravitaţie artificială. Pentru că dacă nu apărea aceasta, oamenii ar începe să se îmbolnăvească. Întâi apare atrofierea muşchilor, apoi scăderea densităţii oaselor.

Nimic nu a fost la voia întâmplării, dimpotrivă. Fiecare detaliu a fost atent analizat şi dezbătut luni în şir de echipe.

Cezar Boghici, director Colegiul Andrei Şaguna: Aceste rezultate remarcabile au devenit deja o tradiţie pentru şcoala noastră. Noi ne străduim să asigurăm baza materială pentru a se desfăşura în bune condiţii orele de fizică

Carmen Tănăsescu, profesoară de fizică: Şaguna participă anul acesta la alte două competiţii internaţională. Unul dintre acesta este în premieră. Este prima dată când România are o echipă la Concursul tinerilor oameni de ştiinţă, care are loc anual

23 de echipe din toată lumea vor merge la concursul care are loc anul acesta în august, în Belarus.

Previous Story

Brașov. George Scripcaru: „Fie că pleci de la Baia Mare la Bucureşti, de la Brăila spre Timișoara, obligatoriu trebuie să treci pe la Braşov. Şi mulți dintre cei aflați acum pe scenă au legături strânse cu Brașovul, fie că e vorba de Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga sau Ludovic Orban. Dincolo de …”

Next Story

Video Brașov. Panda roșu a ajuns la Zoo, exemplar unic în România