Brașov. Ca la Cluj? Alianța 2020 USR Plus spune că va câștiga alegerile la Brașov. La Cluj: USR Plus 36%, PNL – 20,1% , PSD – 12,9%

Last Updated on aprilie 1, 2019 Alegerile europarlamentare din 26 mai par că vor confirma ascensiunea Alianței 2020 USR Plus. Potrivit unui sondaj făcut la Cluj, Alianța 2020 USR Plus este cotată la 36 % iar PNL la 20% iar PSD la 12%. Potrivit unor surse politice, aceleași procente ar fi și la Brașov, pe municipiu.

Lucru normal având în vedere că pentru electoratul PSD se bat PSD, PNL, Pro România și ALDE iar Alianța 2020 USR Plus a rămas singură pe partea dreaptă. PNL a migrat de nevoie pe partea stângă după ce a câștigat fără să vrea electoratul PSD din orașele mici, medii și rural dar și pensionari din marile orașe.
De asta Primăria Brașov acordă tichetele cadou pentru pensionari de Paști și Crăciun.

Brașov. Ca la Cluj? Alianța 2020 USR Plus spune că va câștiga alegerile la Brașov. La Cluj: USR Plus 36%, PNL – 20,1% , PSD – 12,9% 1

Alianţa 2020 USR – PLUS şi-a schimbat obiectivul pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, reprezentanţii celor două partide anunţând vineri, într-o conferinţă de presă, că vor să se claseze pe primul loc în Braşov. Anunţul a fost făcut după ce, în judeţul nostru au fost strânse 24.000 de semnături pentru validarea candidaţilor alianţei, anunță bzb.ro.

„În 26 mai suntem decişi să câştigăm alegerile europarlamentare”, anunţat Nicolae Stanciu, coordonatorul campaniei electorale din partea PLUS Braşov. El a fost completat de Allen Coliban, care este coordonatorul campaniei electorale din partea USR Braşov:

„În anul 2016, în judeţul Braşov, pentru alegerile parlamentare am strâns 17.000 de semnături şi am obţinut 28.000 de voturi şi, cel puţin în municipiul reşedinţă de judeţ am fost pe locul al doilea. Anul acesta am strâns 24.000 de semnături şi cred că numărul de voturi va fi mult mai mare. În judeţul Braşov, vrem să fim peste PSD şi PNL”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele USR Braşov, Naomi Reniuţ-Ursoiu, unul dintre candidaţii alianţei, a declarat că în perioada campaniei de strângere de semnături reprezentanţii celor două partide s-au întâlnit cu numeroşi susținători, iar aceste întâlniri vor continua şi în perioada următoare, pentru a le prezenta principalele obiective pentru Parlamentul European.

„Un obiectiv al nostru este încurajarea şi susţinerea bunăstării, prin educaţie, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. O altă prioritate a noastră este justiţia, intenţia noastă fiind ca în Parlamentul European să promovăm legi anticorupţie. Nu în ultimul rând, în politica externă avem în vedere includerea României în spaţiul Schengen, dar şi aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Alianța 2020 USR PLUS s-ar clasa pe primul loc în municipiul Cluj-Napoca, cu un scor de peste 36% la alegerile europarlamentare, se arată într-un sondaj realizat de IRES în perioada februarie – martie la comanda USR Cluj, anunță G4Media. 

Brașov. Ca la Cluj? Alianța 2020 USR Plus spune că va câștiga alegerile la Brașov. La Cluj: USR Plus 36%, PNL – 20,1% , PSD – 12,9% 2

Pe locul doi s-ar clasa PNL, cu 20% din voturi, iar pe locul tre ar veni PSD cu un scor minuscul de doart 12,9%. Ar urma UDMR, cu 10,9% și ALDE – cu 7,2%. Niciun alt partid nu ar trece pragul electoral în municipiul Cluj-Napoca la alegerile europarlamentare, potrivit sondajului IRES:

Opțiunile de vot la alegerile europarlamentare din 2019:

Alianța 2020 USR PLUS – 36,6%
PNL – 20,1%
PSD – 12,9%
UDMR – 10,9%
ALDE – 7,2%
Pro România – 4,3%
Candidat independent – 2,8%
PMP – 1,8%
Demos – 0,8%
Alt partid – 2,5%

Previous Story

Brașov. Alexandra: „Mulțumim, Ratbv pentru fiecare dimineață petrecuta ca sardinele în mini-autobuzul 40 de la ora 7:25. Știind cât de aglomerat este acest autobuz la aceasta ora, mi se pare incredibila bătaia voastră de joc… Poza este făcută la…”

Next Story

Allen Coliban: „Luni dimineața. Stau în câmp, la ieșirea din Brașov forțat de CFR. Controlorul vorbește cu un coleg: “trecea cineva și a auzit o bubuitură, s-o fi stricat un transformator”. Sâmbătă a deraiat un tren la Dârste. Anul trecut s-au prăbușit două poduri. Se strică toate …”