Arhitectul Gruia Hilohi: „Diferenţa dintre Braşov şi Braşov, povestită pe scurt. Pavaj 1916, din pavele fasonate de dimensiuni standard, plus pavele speciale pentagonale de bordură şi pavele speciale cu rotunjire, pentru intradosul şinei de tramvai. Pavaj 2019, din pietre abnorme, nesortate (“rebut de carieră”), tăiat cu …”

Last Updated on martie 24, 2019 Pentru amatori Brașovul este superb. Pentru profesioniști Brașovul este un dezastru. Zidurile Brașovului au fost reparate cu ciment, pavajul din centru este rebut de carieră, aerul este toxic, tramvaiele ecologice sunt urâte de șoferii care vor doar Diesel poluant.

Arhitectul Gruia Hilohi: „Diferenţa dintre Braşov şi Braşov, povestită pe scurt.
Pavaj 1916, din pavele fasonate de dimensiuni standard, plus pavele speciale pentagonale de bordură şi pavele speciale cu rotunjire, pentru intradosul şinei de tramvai.

Pavaj 2019, din pietre abnorme, nesortate (“rebut de carieră”), tăiat cu flexul de-a-nboulea prin piatră, în loc să fie desfăcut pe la rosturi.

Arhitectul Gruia Hilohi: „Diferenţa dintre Braşov şi Braşov, povestită pe scurt. Pavaj 1916, din pavele fasonate de dimensiuni standard, plus pavele speciale pentagonale de bordură şi pavele speciale cu rotunjire, pentru intradosul şinei de tramvai. Pavaj 2019, din pietre abnorme, nesortate ("rebut de carieră"), tăiat cu ...” 1

No, amu’ dacă tot veni vorba, nu m-am putut abţine…
În 1933 s-a pavat şi modernizat întregul traseu al DN 1 prin oraş. Imagine cu lucrările din sectorul răsăritean al Căii Victoriei (azi Bulevardul 15 Noiembrie, în dreptul celor trei blocuri înalte de la nr. 80-84). În fundal, intersecţia din faţa fostei Fabrici de Maşini “Fraţii Schiel” (ulterior “Strungul” şi “Hidromecanica”).
Arhitectul Gruia Hilohi: „Diferenţa dintre Braşov şi Braşov, povestită pe scurt. Pavaj 1916, din pavele fasonate de dimensiuni standard, plus pavele speciale pentagonale de bordură şi pavele speciale cu rotunjire, pentru intradosul şinei de tramvai. Pavaj 2019, din pietre abnorme, nesortate ("rebut de carieră"), tăiat cu ...” 2

În stânga, şinele căii ferate spre Satulung (Săcele)”.

Previous Story

Brașov. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Brașovenii nu înghit minciunile PSD! Astăzi, mitingul ”pro-european”(?) al partidulului de guvernământ s-a încheiat după doar 15 minute, în huiduielile brașovenilor veniți în Piața Sfatului. Deși au …”

Next Story

Video Brașov. Explicații. Jandarmeria, după ce a reținut bătrânul bătut de un PSD-ist. Agresorul a  fost lăsat liber