Brașov. Trei Colegii Naționale acuzate că îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere!   Parintii cer schimbare:„Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational…”

Last Updated on februarie 1, 2019 Trei colegii din Brașov sunt acuzate că încalcă legea învățământului după ce s-a descoperit că elevii care nu obțin media 8:50 au obligația să se transfere la alte școli.

Trei unități școlare din Brașov, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Andrei Șaguna și Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil au în regulamentele de organizare prevederi potrivit cărora elevii de gimnaziu sunt dați afară din școală, dacă  nu obțin o medie anuală minimă, a cărei valoare este fixată de conducere.

Documentele respective nu conțin, însă, nicio asumare din partea unităților școlare pentru situația în care elevii care dau examen de admitere pentru a intra la gimnaziu și au nevoie de note bune pentru a fi acceptați ajung să regreseze, în clasele de gimnaziu. Cu alte cuvinte, eșecul este atribuit exclusiv elevului, care este obligat să se transfere la altă școală și în niciun fel asumat de cadrele didactice, potrivit educatieprivata.ro

Parintii cer schimbare: „La Braşov, la colegiile
– Mesota
– Saguna
– Moisil
elevii de gimnaziu care nu obţin media generala min. 8.50 sunt declaraţi „necorespunzători cu standardele şcolare asumate” si obligaţi sa se transfere la alte şcoli. 
Vi se pare normal si legal un astfel de regulament?

Brașov. Trei Colegii Naționale acuzate că îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere!   Parintii cer schimbare:„Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational...” 1 Brașov. Trei Colegii Naționale acuzate că îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere!   Parintii cer schimbare:„Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational...” 2 Brașov. Trei Colegii Naționale acuzate că îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere!   Parintii cer schimbare:„Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational...” 3

Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational
**********
LE – Dacă cineva care poate avea calitate procesuala activa (elevi, părinți) vrea să atace in instanta acest regulament, Alexandru Manda se ofera sa îi ajute.
E contrar tuturor principiilor serviciului public de educație”.

Oana Dobre-Dimofte: „Apropo de ”elite” și de colegiile din Brașov care dau afară elevii de gimnaziu dacă au medii sub 8,50.
Dacă a face parte din ”elită” înseamnă a te lăsa hingherit de mic de sistem și de profesori, a plăti meditații ilegale, a purta singur, pe umeri de copil, presiunea performanței, a risca exmatricularea dacă nu atingi o medie fixată arbitrar de vreun boss din școală, iar profesorii să încaseze doar gradații, bani și merite, atunci am un lucru de spus.

Puteți conta pe faptul că voi face absolut tot ce sunt în stare pentru ca fii-mea să nu facă parte, vreodată, dintr-o elită care are criteriile astea.
O să o păzesc cât pot de un asemenea sistem și de o asemenea mizerie.

Iar pe orgoliile celor care se simt parte dintr-o astfel de elită nu dau doi bani găuriți.
Valoarea reală a unui sistem este media, nu vârful lui.
Oana. Absolventă de Colegiu Național de elită. Cu media 9,61”.

Previous Story

Brașovul vrea să cumpere trenuri și pentru zona metropolitană. Vor circula în 9 localități din jurul orașului dar și în stațiile interioare!

Next Story

Brașov. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Nici nu am apucat să celebrez cei 150 de ani de la nașterea Dr. Ioan Meșotă, că am aflat că liceul care-i poartă numele împreună cu alte 2 colegii din Brașov – Șaguna și Moisil – prin regulamentele interne, au decis ca elevii de gimnaziu care nu obţin media generala min. 8.50 să fie declaraţi „necorespunzători cu standardele şcolare asumate” si obligaţi să …”