Brașov. Cum va arăta pasajul hobanat de la Gară. Primarul George Scripcaru: „Cele trei benzi ale Bulevardul Gării, de pe sensul de mers spre Gară, vor fi trecute în subteran. Cel târziu în …”

Last Updated on ianuarie 31, 2019 Primăria Brașov a venit cu noi detalii privind pasajul hobanat de la Gară care ar trebui să rezolve blocajele de trafic de la Făget și din Tractorul.

Pasajul va fi unul hobanat (susținut de cabluri de oțel). Pentru că deschiderea principală va trebui să treacă peste 15 linii de cale ferată, aceasta va avea o lungime de 160 de metri. Înălţimea pilonului principal, care va susţine cablurile în zona hobanată, va fi de 47,12 metri.

Construcția va porni de lângă Sala Sporturilor, unde sunt acum terenurile de tenis, şi va ajunge pe strada Tudor Arghezi, până aproape de intersecţia cu strada Zaharia Stancu.

Brașov. Cum va arăta pasajul hobanat de la Gară. Primarul George Scripcaru: „Cele trei benzi ale Bulevardul Gării, de pe sensul de mers spre Gară, vor fi trecute în subteran. Cel târziu în ...” 1

Pasajul va avea o lungime 761 de metri, din care 533 de metri reprezintă lungimea totală a deschiderilor (partea suspendată), diferenţa de 228 de metri fiind lungimea rampelor de acces. În total, acesta va avea 14 deschideri între piloni, la care se adaugă zona hobanată, cea de peste liniile de cale ferată.

Pasajul va avea câte două benzi de circulaţie pe sens şi va fi prevăzut cu două piste pentru biciclişti. Pe sensul de mers dinspre Tractorul spre Gară, rampa pe care vor coborî bicicliştii va fi în spirală. Rampa pe care se va urca dinspre Bulevardul Gării pentru a se merge spre Tractorul ar urma să fie amenajată prin spatele Sălii Sporturilor, fiind, practic, un mic pasaj care se va uni cu cel principal.

Primarul George Scripcaru: „Varianta discutată cu specialiştii şi aprobată în Comisia Circulaţie a municipiului Braşov este o combinaţie între scenariul 2 şi 3. Traseul pasajului va ocoli staţia electrică de pe fosta platformă Tractorul, iar accesul la pasaj dinspre Bulevardul Gării se va face pe 2 bretele.

În acest context, cele trei benzi ale Bulevardul Gării, de pe sensul de mers spre Gară, vor fi trecute în subteran. Cel târziu în 15 martie proiectantul va prezenta studiul de fezabilitate pentru această variantă”.

Previous Story

Brașov. La Casa Junilor, Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) 2019

Next Story

Gripă Brașov. Spital în Carantină, autobuze și săli de așteptare dezinfectate cu substanțe pe bază de clor. RATBV SA: „În urma discuțiilor avute în această dimineață între conducerile Primăriei Municipiului Brașov, RATBV S.A. și Direcției de Sănătate Publică, s-a decis …”