Brașov. Fetiţa salvată de medicii de la Spitalul de Copii se simte bine. „Ea este la Terapie Intensivă acum, dar starea ei este foarte bună. Se uită la televizor acum. În urma intervenţiei chirurgicale toate au …

Last Updated on ianuarie 30, 2019 Zilele trecute, o fetiță de 11 ani din Sinaia a fost adusă în stare gravă la Brașov. Părinții acuză medicii care au operat-o de apendicită că i-au uitat bucăți de tifon în ea.

Fetiţa de 11 ani operată luni la Spitalul Clinic de Copii din Braşov se simte bine și ar putea fi externată în 2-3 zile. Medicii i-au extras copilei din corp resturile tamponului uitat de medicii de la Spitalul din Sinaia în urmă cu un an, când au operat-o de apendicită. Intervenția chirurgicală de 3 ore, efectuată luni în regim de urgență la Spitalul de Copii Brașov a decurs bine iar medicii cred că în 2-3 săptămâni fetița se va putea întoarce la școală, informează RTT Brașov.

Brașov. Fetiţa salvată de medicii de la Spitalul de Copii se simte bine. „Ea este la Terapie Intensivă acum, dar starea ei este foarte bună. Se uită la televizor acum. În urma intervenţiei chirurgicale toate au ... 1

„Ea este la Terapie Intensivă acum, dar starea ei este foarte bună. Se uită la televizor acum. În urma intervenţiei chirurgicale toate au evoluat foarte bine. A fost o compresă, o bucată de tifon care în timpul intervenţiei a rămas pe acolo”, a explicat astăzi dr. Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii Braşov.

Dacă astăzi fetița se simte bine, nu la fel era situația ieri dimineață, când părinții ei au adus-o de urgență la Spitalul de Copii Brașov. Copila era albă ca varul, abia se mai ținea pe picioare, acuza dureri puternice de abdomen și elimina prin uretră fire de tifon.

Timp de câteva zile fusese tratată pentru o infecție puternică la Spitalul din Sinaia, același în care fusese operată de apendicită în urmă cu un an, ocazie cu care medicul care a operat-o a uitat în abdomenul copilei o bucată de tifon. Părinții fetiței au depus plângere pentru vătămare corporală din culpă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia împotriva echipei medicale care a dat dovadă de neglijență crasă.

Managerul spitalului din Sinaia a declarat presei scrise că medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală de extirpare a apendicelui anul trecut lucrează în acel spital de douăzeci de ani şi este un chirurg foarte apreciat.

Se doreşte o rezolvare pe cale amiabilă
Daniel Gașpar, avocatul familiei Marcu, se așteaptă ca medicul incriminat să rezolve pe cale amiabilă litigiul. „Noi am formulat o plângere penală pentru infracţiunea de vătămare din culpă şi am format şi acea sesizare la Colegiul Medicilor”, a precizat avocatul Daniel Gașpar.

Previous Story

Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un…”

Next Story

Brașov. Brăţară cu buton de urgenţă pentru bătrânii singuri. 55 de persoane vârstnice au primit deja dispozitivele. Cea mai în vârstă are 101 ani