Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un…”

Last Updated on ianuarie 30, 2019 Spitalul Județean Brașov a început formalitățile de acreditare ca Unitate de Arși după ce compania Losan a sponsorizat cumpărarea de echipamente.

Adrian Veştea: „Binele se face in liniste!
Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov!

Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 1

Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un câștig pentru sănătatea brașoveană și se înscriu în eforturile pe care le facem pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament la nivelul tuturor celor șase spitale pe care le administrăm”.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost creat un Sector pentru Arși Grav (SAG), parte integrantă a Compartimentului de Arsuri din structura Secției Clinice Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, conduse de dr. Dan Grigorescu.

Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 2 Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 3

Ca urmare a acestei reorganizări, actualul compartiment îndeplinește toate condițiile pentru a fi acreditat ca Unitate de Arși, prima din țară aflată în afara Capitalei. Amenajarea și dotarea Sectorului pentru Arși Grav au fost posibile cu ajutorul unei sponsorizări de 74.000 euro oferite de firma Losan.

Astfel a fost creată o structură perfect izolată spațial de restul spitalului, care ocupă o suprafață de 81,45 mp, oferind posibilitatea tratării a doi pacienți arși grav, potrivit Consiliului Județean.

SAG cuprinde două saloane a câte un loc, dotate cu echipamente echivalente celor din secțiile de terapie intensivă, cuprinzând: un pat ATI cu cântar incorporat, un troliu ATI, un monitor cu funcție de monitorizare invazivă a TA, patru injectomate, un infuzomat, o pompă de nutriție și un încălzitor.

Fiecare salon dispune de un dispozitiv de purificare și sterilizare a aerului. Cele două saloane au mai fost echipate cu un sistem de monitorizare video ce poate fi accesat și de la distanță. Ca dotări suplimentare au mai fost asigurate: o targă specială de transport al pacientului (care permite inclusiv efectuarea băii terapeutice, în anumite condiții), un elevator de tip Invacare și un dermatom Aesculap.

Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 4 Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 5 Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 6 Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 7 Foto Brașov. Adrian Veştea: „Mulțumim firmei Losan pentru sprijinul acordat Secției de Arși, din cadrul Spitalului Județean Brasov! Consider ca investițiile in sectorul dedicat pacienților cu arsuri grave și dotarea lui cu echipamente de înaltă performanță reprezintă un...” 8

Medicul Grigorescu Dan: În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinațională îmi oferea, în calitatea mea de șef al secției de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, o sponsorizare, care mie, neobișnuit cu astfel de gesturi spontane, mi-a părut importantă.

Sponsorul a lăsat la aprecierea mea modul în care voi folosi banii respectivi, ceea ce am și făcut, cu acordul explicit al acestuia: organizarea unui sector pentru arșii gravi în cadrul compartimentului de arsuri (componentă integrantă a secției), respectiv crearea unei zone perfect izolate de restul spitalului în care vor funcționa două paturi dotate modern, la nivel de Terapie Intensivă, totul centrat pe o sală de tratament dedicat arsurilor, numită generic „baia de arși”.

Previous Story

Brașov. Ministrul Sănătății: „Spitalul Regional va fi construit de primărie, iar dotarea va fi făcută de Ministerul Sănătății în parteneriat cu primăria”. Ce spune primarul George Scripcaru

Next Story

Brașov. Fetiţa salvată de medicii de la Spitalul de Copii se simte bine. „Ea este la Terapie Intensivă acum, dar starea ei este foarte bună. Se uită la televizor acum. În urma intervenţiei chirurgicale toate au …