Brașov. Gripă? Ministrul Sănătății s-a plimbat prin Spitalul Județean fără papuci de unică folosință. La fel toată delegația, parcă erau pe stradă

Last Updated on ianuarie 29, 2019 Astăzi, la Brașov, o delegație condusă de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită la Spitalul Județean. Niciun membru al delegației nu a luat minime măsuri de răspândire a gripei, s-au plimbat ca pe stradă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a inaugurat, astăzi, la secția de chirurgie plastică de la Spitalul Județean Brașov, două paturi de mari arși, informează Realitatea Brașov.

Brașov. Gripă? Ministrul Sănătății s-a plimbat prin Spitalul Județean fără papuci de unică folosință. La fel toată delegația, parcă erau pe stradă 1

Până să ajungă la secția respectivă, în plin val de gripă, la un pas de epidemie și cu zeci de morți din cauza virusului, ministrul Sănătății a trecut prin mai multe încăperi ale unității medicale, fără să-și ia nici cea mai mică măsură de protecție, adică să poarte mască, papuci sau halat.

La fel a procedat întreaga delegație condusă de Sorina Pintea. Totul în condițiiile în care la intrarea în spital este afișat un mesaj prin care toți aparținătorii și vizitatorii sunt obligați să poarte acele articole de protecție, tocmai pentru a evita răspândirea virusului gripal. Conducerea unității medicale a impus reguli stricte din acest punct de vedere.

Brașov. Gripă? Ministrul Sănătății s-a plimbat prin Spitalul Județean fără papuci de unică folosință. La fel toată delegația, parcă erau pe stradă 2

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că este posibil ca marţi seară să primească rezultatele exacte privind numărul cazurilor de gripă de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi în funcţie de aceste rezultate să declare sau nu epidemie de gripă, informează Jurnalul Național.

“Nu ştiu dacă o să declar epidemia de gripă. Aştept datele de Institutul Naţional de Sănătate Publică, date care încă nu s-au centralizat. De regulă, ziua de joi era ziua raportărilor, am cerut să se raporteze astăzi (marţi – n.r.). Probabil înspre seară voi avea rezultatele exacte, mă voi întâlni cu specialiştii din comitetul de gripă şi vom lua o decizie”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Braşov.

Previous Story

Foto Brașov. Așa arată sectorul de arși grav, renovat, de la Spitalul Județean. Medicul Dan Grigorescu: „Adânc respect, LOSAN România! În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinațională îmi oferea, în calitatea mea de …”

Next Story

Brașov. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Haideți să salvăm împreună Parcul Central! Dacă sunteți brașoveni, sau doar ați trecut prin Brașov, sigur v-ați bucurat de Parcul Central – Nicolae Titulescu….Vă rog să vă opriți un minut în parc și să vă gândiți că nu va mai exista sau nu în forma aceasta. Gândiți-vă însă că …”