Brașov. Primarul Scripcaru anunţă condiţii de cinci stele sub Tâmpa: două stadioane ce vor fi modernizate şi sală polivalentă de 10.000 de locuri

Last Updated on ianuarie 25, 2019 Primarul muncipiului Braşov, George Scripcaru, a dezvăluit planul prin care ar duce oraşul în vârful sportului românesc: două stadioane în proces de modernizare şi o sală polivalentă care va avea între 10.000 şi 12.000 de locuri, proiect ce va costa municipalitatea aproximativ 20 de milioane de euro.

Edilul se luptă și pentru preluarea stadionului Tineretului, pe care FC Braşov disputa meciurile de pe teren propriu.

Brașov. Primarul Scripcaru anunţă condiţii de cinci stele sub Tâmpa: două stadioane ce vor fi modernizate şi sală polivalentă de 10.000 de locuri 1

„Avem fostul stadion Metrom care e în proiect, anul ăsta sunt investiţii acolo de miliarde de lei pe care le-am preconizat. Mai avem stadionul pe Carpaţi. Noi va trebui să preluăm acolo tot şi să facem ceea ce trebuie. Ar fi incorect să creezi un orizont neadevărat.

Noi avem alte investiţii, traseu de mountain bike, cu pârtia, noua pârtie spre Râşnov. Avem sala polivalentă, e o investiţie de 20 de milioane de euro care este în momentul de faţă în licitaţie. La Corona avem aproape 1,600 de copii la toate secţiile de sport din acest club, finanţăm în proporţie de 90 şi ceva la sută. Este un proiect pe care o să-l facem. Fotbalul va avea o perspectivă, Braşovul merită acest lucru şi o să-l facem”, a declarat primarul pentru prosport.ro.

Două stadioane din Braşov ar putea intra în proces de modernizare.

„Sunt procedură în acest an de licitaţie. Avem bugetul alocat. Am făcut o licitaţie anul trecut, au fost ceva probleme procedurale, dar anul acesta se va relua. Mă refer la stadionul Metrom, unde va trebui să refacem dotări, infrastructură, sală de pregătire, cantină pentru sportivi, pentru copii, e un proiect foarte mare.

La fel şi pe stadionul Carpaţi, unde am mutat liceul sportiv, vom corela baza sportivă, investiţia va fi corelată cu infrastructura sportivă care va putea fi folosită şi de liceul sportiv dar şi de sportivii de la Corona. Sala polivalentă este un proiect de 20 de milioane de euro care este în procedură de achiziţie. Au fost patru oferte, să vedem acum care dintre ele va fi validată.

Iar stadionul Tineretului, odată cu rezolvarea procedurii falimentului va trebui să fie preluat de către noi şi să facem ceea ce trebuie şi din punct de vedere al infrastructurii şi pe partea asta de competiţie sportivă, să găsim o soluţie împreună.”

„Sala polivalentă este preconizată a avea 10.000 sau 12.000 de locuri. E cât un stadion, vă daţi seama. Stadionul Tineretului are 12.000 de locuri. Nu trebuie să facem stadioane mari, ca după să facem ce? Important este să facem cum am făcut cu hocheiul. Am făcut echipă, am făcut şi patinoar între timp şi se pare că am făcut o treabă bună.”

Previous Story

Brașov. Adrian Oprică: „Să scoți Brașovul din lista destinațiilor turistice pentru un city-break sau chiar și culturale, având în vedere că pe teritoriu județului nostru sunt cele mai multe monumente istorice atestate, Castelul Bran, cetățile și bisericile fortificate, este o inepție marca PSD, partid care în mod vădit are alte preocupări decât …”

Next Story

Foto Brașov. Primăria a încput lucrările de reabilitare a fostei clădiri a Bănci Săsești de pe Republicii. Primarul George Scripcaru: „Sperăm ca în cel mai scurt timp să finalizăm și procedura de preluare a turnurilor, bastioanelor și zidurilor cetății, și, de ce nu, să recuperăm și fosta Casa a Negustorilor, clădire pe care brașovenii o știu ca și Restaurantul Cerbul Carpatin. Consider că …”