Brașov. Mihai Tatu: „Acesta-i tot Parcul Titulescu, cel pe care-l vedeți în imagine, un petec. O să ne uităm în poze la el după ce o să se facă parcarea. Eu așa cred…Aflăm că parcarea ar putea fi mai mare, nu doar de 700 de locuri, ci de 2000 sau poate de 3000 de locuri. Hai, cine dă mai mult? Dincolo de aspectele de mediu și de mobilitate urbană mă întreb de ce se insistă cu …”

Last Updated on ianuarie 22, 2019 3,000 de locuri de parcare sub Parcul Central. Mii de mașini vor fi atrase acolo. Cum va arăta zona plină de mașini? De ce nu se preia modelul Clujului cu parcăare la marginea orașului. De acolo să se ia autobuzul spre Centrul Istoric.

Mihai Tatu: „Acesta-i tot Parcul Titulescu, cel pe care-l vedeți în imagine, un petec. O să ne uităm în poze la el după ce o să se facă parcarea. Eu așa cred.

Cică parcarea se face în interes public. Dacă era în interes public am fi avut dezbateri și consultări publice. Și am fi văzut publice proiectul tehnic, studiul de fezabiliate și toate documentațiile. Cine le-a văzut publicate?
Brașov. Mihai Tatu: „Acesta-i tot Parcul Titulescu, cel pe care-l vedeți în imagine, un petec. O să ne uităm în poze la el după ce o să se facă parcarea. Eu așa cred...Aflăm că parcarea ar putea fi mai mare, nu doar de 700 de locuri, ci de 2000 sau poate de 3000 de locuri. Hai, cine dă mai mult? Dincolo de aspectele de mediu și de mobilitate urbană mă întreb de ce se insistă cu ...” 1

Primim în schimb un argument clasic pentru Brașov, pentru a fluidiza traficul și pentru a decongestiona centrul istoric.
Păi dacă se voia decongestionare s-ar fi introdus restricții pentru autoturisme, cu excepții pentru riverani, servicii și utilități (publice și private) pe tot centrul istoric și, cel mai important, s-ar fi introdus transport de mare capacitate (articulate și tramvai) și frecvențe mici de circulație.

Pentru cine nu știe încă, pentru că nu a studiat mobilitatea urbană, orice element de infrastructură pentru autoturism va atrage și mai multe autoturisme pe zona respectivă. Asta se va întâmpla cu parcarea asta. Mai multe autoturisme înseamnă aglomerație mai mare, poluare mai mare și o zonă mult mai puțin prietenoasă (sigură) pietonilor și bicicliștilor. La fel o să fie cu lărgirea străzii 13 Decembrie și cu parcarea și mall-ul Afi.

Aflăm că parcarea ar putea fi mai mare, nu doar de 700 de locuri, ci de 2000 sau poate de 3000 de locuri. Hai, cine dă mai mult?

Dincolo de aspectele de mediu și de mobilitate urbană mă întreb de ce se insistă cu parcarea în locul parcului? Mă gândesc la ce clienți ar putea avea parcarea? La o primă vedere avem câțiva clienți mari, care au nevoie de multe locuri de parcare.

Avem Hotel Capitol, viitorul Radison (pe locul palatul telefoanelor), Hotel Aro, viitorul hotel din piațeta Sf. Ioan, viitorul hotel de pe Mureșenilor (fostul CEC), Hotel Armatti. Toate la o aruncătură de băț de parcare. Nu știu câte camere ar fi în total și ce capacități au pe sălile de conferință, dar cred că 700 de locuri de parcare nu ajung pentru aceștia.

La acestea mai adăugăm Vintage Pub și News Cafe. Să fie acesta motivul principal pentru parcarea în parc?”

Previous Story

Brașov. Codrin Ștefănescu așteptat cu huiduieli, ca la Sibiu. „Vom fi acolo pentru a le arăta cu puţinele forţe pe care le mai avem că nu am renunţat, iar România nu e un sat fără câini…”

Next Story

FIS Cup debutează la Poiana Braşov! Roxana Cojocea: „O nouă șansă schiului alpin!” FisCup pentru prima dată in Poiana Brașov 5-6 Februarie si Children Trophy la a doua ediție 19-20 Februarie!!!! Evenimente organizate de Asociația de Turism Poiana Brașov – Coorganizator Primaria Municipiului Brașov cu sustinerea financiară…”