Last Updated on noiembrie 23, 2018 Primăria Brașov a demarat procedurile de construcție a unei parcări subterane uriașe sun Parcul Central. Nimeni nu știe cum va arăta zona, există o promisune de la Primărie că zona nu va suferi foarte multe schimbări.
Amenajarea unei parcări sub Parcul Central Nicolae Titulescu începe să se transforme dintr-un proiect la nivel de idee, într-un proiect concret. Miercuri a început efectuarea unor lucrări de forare necesare pentru realizarea studiului geotehnic, din care va rezulta, în primul rând, cât de stabil este terenul pentru a se putea excava şi construi sub pământ, dar şi ce fel de straturi de sol sunt în această zonă, potrivit bizbrasov.ro.
(foto bizbrasov.ro)
Acest studiu este realizat de către asocierea de firme Consitrans din Bucureşti şi 3TI Progetti Ingegneria Integrata Italia şi face parte din contractul încheiat cu Primăria Braşov pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic aferente acestei investiţii.
„Singurele indicii care acuză parcajul subteran vor fi indicatoarele rutiere şi semnalizările specifice.
Înainte de începerea lucrărilor, vegetaţia considerată valoroasă va fi strămutată. La terminarea lucrărilor, zona afectată se va reamenaja peisager, iar vegetaţia considerată valoroasă va fi relocată”, spun cei de la Primărie, citați de bzb.ro.
Recent, pe grupul de Facebook Salvați zona Tâmpei, Gruia Hilohi a scris: „Chiar dacă nu e un deal, parcul central este singurul loc plat şi accesibil tuturor, din centrul Braşovului, care a scăpat până acum de betonare şi are rolul său. Prin construirea exact sub centrul lui a unui parking subteran, parcul se va rupe în două bucăţi nesemnificative, trotuarele vor fi tăiate de rampele de acces, iar peste planşeul buncărului nu va mai fi posibilă niciodată vegetaţia de acum.
În afară de acesta, PUZ “Zona Centrală Braşov” prevede în plus încă două posibile viitoare amplasamente de parking-uri, tot sub parc. De remarcat în fragmentul ce îl postez şi că primarul a cerut să fie lăsat, pe latura parkingului înspre Nicolae Iorga, un mic loc liber de formă pătrată, unde vrea să amplaseze o staţie de lift înclinat pe şine metalice uriaşe, spre Cetăţuia.
Se va vedea frumos fierătania, plus că va fi singurul mijloc de a ajunge pe Cetăţuie, căci terenul cu serpentinele vechi de promenadă e dat unui privat şi parcări sus nu există. Deci, toţi vizitatorii Cetăţuii vor cotiza vrei-nu vrei la firma cu liftul”.
Gabi Cenţiu Incepe sa imi placa tot mai mult ideea de centru vechi inchis, chiar daca asta inseamna sa ma plimb pe jos si nu cu masina pana acasa
Cred ca avem nevoie de o schimbare de mentalitati, si la nivel individual.
Gruia Hilohi Pentru asta s-a inventat transportul public, care a existat şi la noi în centru în proporţie de 20 de ori mai mare până în 2006, când a fost desfiinţat practic. Până pe 1 decembrie 2006, capacitatea totală de transport a autobuzelor şi troleibuzelor ce tranzitau centrul istoric era cam de 20 de ori mai mare decât cea de astăzi, iar elevii mergeau cu ele la liceele din toată zona.