Brașov. Operaţiune de salvare cu succes la Codlea, unde o barză a ratat zborul spre ţările calde

Last Updated on noiembrie 22, 2018 O operațiune de salvare delicată a avut loc la Codlea, acolo unde o barză a ratat startul spre țările calde. Pasărea era în pericol din cauza vremii și a ninsorilor abundente, astfel că mai mulți oameni au încercat timp de două zile să o salveze din cuibul pe care și l-a făcut în vârful unui turn înalt.

Un alpinist, Ilie Radu, a escaladat turnul de 15 metri și a reușit să captureze pasărea. La lăsarea serii, când se știe că pasărea nu mai are activitate, unul dintre alpiniști, Ilie Radu, s-a urcat pe coș și a aruncat o plasă peste barză. La acțiune au fost prezenți și pompierii voluntari din oraș, potrivit mytex.ro

Brașov. Operaţiune de salvare cu succes la Codlea, unde o barză a ratat zborul spre ţările calde 1

„M-a văzut, dar totuşi cred că îi era teamă să zboare pe întuneric şi tot se ferea dintr-un colţ în altul. Dar până la urmă am reuşit. Asta e important, că am salvat-o”, a povestit ILIE RADU, alpinist utilitar, citast de observator.tv.

Timp de două zile, locuitorii au stat cu ochii pe barză. Iniţial, au chemat pompierii, însă aceştia nu au putut să ajungă la ea.

Acum, a fost predată unei asociaţii pentru protecţia păsărilor din Sibiu şi va fi investigată medical. Ar fi trebuit să migreze încă din luna august, însă organizaţiile specializate spun că din cauza schimbărilor climatice, păsările îşi prelungesc şederea în România.

Previous Story

Brașov. A câștigat peste 200.000 de lei, la LOTO. Ce spune făgărășeanul cu noroc

Next Story

Foto Brașov. Care este mai frumos? Bradul din Piața Sfatului, Codlea, Săcele sau Râșnov?