Brașov. O zi gratis cu autobuzele RATBV. Ce spune primarul George Scripcaru

Last Updated on august 23, 2018 Primarul George Scripcaru dorește să convingă tot mai mulți brașoveni să folosească autobuzele RATBV și să renunțe la autoturismele personale.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat miercuri, în ședința de plen a Consiliului Local că a propus conducerii RATBV ca în cadrul săptămânii mobilităţii europene (16 – 22 septembrie), ziua de sâmbătă, 22 septembrie, să fie declarată ziua gratuității pentru transportul în comun pentru toţi cetăţenii municipiului Braşov.

Brașov. O zi gratis cu autobuzele RATBV. Ce spune primarul George Scripcaru 1

„În felul acesta poate îi convingem şi pe cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie de transport în interiorul oraşului”, a declarat primarul, citat de BZB și preluat de RTT Brașov.

Totodată, primarul a reamintit că „municipalitatea s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea acestui tip de transport: de curând a fost semnat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, începând cu luna noiembrie, vor intra în circulaţie;

la aceasta se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze, şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid.

Dacă la aceste demersuri includem şi intenţiile Ministerului Mediului de a ne sprijini, inclusiv financiar, în achiziţia de autobuze electrice, vedem că într-un timp relativ scurt, transportul în comun în Braşov nu doar că va fi cel mai eficient mijloc de transport în oraşul nostru, dar va fi şi cel mai puţin poluant”.

Previous Story

Foto Brașov. Gunoaie și în Schei. Viata in Schei: Viața în Șchei este frumoasă, dar are și părțile ei de cotidian mai puțin digerabile, ca să zic așa. Aproape zilnic, înainte să intru în curte, mă așteaptă la poartă diferite ofrande, pe care …”

Next Story

Oktoberfest Brașov. Pregătiri pentru o nouă ediție. Ai auzit noul imn Oktoberfest?