Aeroportul Brașov funcțional din 2020, spune Consiliul Județean. Momentan este blocat de birocrație. Ce spune Adrian Veștea

Last Updated on martie 27, 2018 Consiliul Județean a informat astăzi că Aeroportul Brașov va fi funcțional în 2020 dar până atunci va trebui să se ducă o luptă grea cu birocrația. Primul „vinovat” este primarul de la Ghimbav care nu înțelege că trebuie să dea rapid avizele chiar dacă orașul a fost exclus din proiectul Aeroportului.

Adrian-Ioan Veștea: „Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea fi reluate la începutul verii, în situația în care licitația pentru realizarea suprafeţelor de mişcare, aflată încă în etapa de evaluare a ofertelor, nu va fi contestată.

Totodată, administrația județeană derulează procedurile privind dirigenția de șantier și pregătește documentațiile în vederea accesării unui credit bancar în valoare de 200 de milioane de lei, destinat în mare parte investițiilor la Aeroport.”

Vezi video aici:

Alexandru Anghel va conduce departamentul special de coordonare a proiectului aeroportului de la Ghimbav. Inginer de aviaţie, Alexandru Anghel a coordonat în perioada 2013-2015 proiectul de modernizare a aeroportului de la Iaşi. În opinia sa,  singura problemă adevărată a proiectului Aeroportului Braşov-Ghimbav este birocraţia.

„Cele mai multe probleme pot să intervină cu partea de licitaţii contestaţii. Luând-o pe fiecare activitate propusă, trebuie să identificăm riscurile. Vor fi probleme şi în ceea ce priveşte partea de dirijare, de asigurare cu personal, având în vedere că aeroportul este unul nou, nu a mai funcţionat până acum.

Va fi o mare provocare să aducem oameni, să-i formăm, nu numai în ce priveşte aeroportul ci şi la celelalte instituţii care vor funcţiona şi vor activa pe aeroport”, a explicat astăzi Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportul Internaţional Ghimbav.

Un exponent de seamă al birocraţiei, care blochează proiectul Aeroportului, este Toma Dorel, primarul oraşului Ghimbav. La aproape cinci luni de când a solicitat primăriei Ghimbav un aviz de oportunitate pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal al aeroportului, Consiliul Judeţean nu a primit încă documentul.

Edilul Toma Dorel refuză pur şi simplu să semneze avizul, spun cei de la RTT Brașov. Pentru rezolvarea situaţiei au fost trimise adrese şi la Prefectură însă nici aşa documentul nu a primit semnătura edilului, care nu poate fi contactat nici măcar de colegii din PSD.

Previous Story

Brașov: Ce spun vecinii despre criminalul care și-a ucis soția, fiica și băiatul

Next Story

Brașov. Pavel Alina Mirona: „Doamne ce tragedie… Cum să-ți omori familia….cum sa faci aşa ceva! In ultimii ani am încercat să ajut diferite cazuri…familii distruse sau lovite de soartă! Se spune ca …”