Braşov: Prima victimă din România a jocului „Balena albastră“ este o fată instituţionalizată. Ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unei străzi unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide!

Last Updated on martie 21, 2017 Jocul Balena Albastră a ajuns și în Brașov, anunță Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. Prima victimă a acestui joc negru este o tînără de 19 ani, instituţionalizată la Codlea, care ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unei străzi unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide.

„România este tulburată, de cîteva zile, de un joc neobișnuit, periculos, inventat de un rus, care se presupune că a dus pînă acum la moartea a 130 de copii, în ţările ex-sovietice. «Balena Albastră» este jocul despre care se presupune că îndeamnă jucătorii la sinucidere. Prima presupusă „victimă“ din România a acestui joc malefic a fost o tînără din Codlea, urmată de cinci elevi de la Iași și, recent, de o copilă de 13 ani din Timișoara“, se arată într-un comunicat al DGASPC Braşov, semnat de direcotrul general al instituţiei, Gheorghe Durnă, preluat de monitorulexpres.ro

Braşov: Prima victimă din România a jocului „Balena albastră“ este o fată instituţionalizată. Ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unei străzi unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide! 1

„Tînăra susține că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locația ei și o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranță. În acel moment, fata s-a speriat, și-a deconectat telefonul și a anunțat conducerea centrului, care la rîndul său a sesizat secția de poliție din localitate, care a demarat cercetări în acest caz”, se arată în comunicat

Conducerea DGASPC Brașov a transmis tuturor șefilor de centre din subordine o informare cu privire la pericolele la care se supun copiii care accesează din curiozitate acest joc, precum și solicitarea ca personalul de specialitate din subordine să consilieze copiii din centre și să îi facă să conștientizeze pericolul la care se expun intrînd în acest joc.

Totodată, DGASPC Brașov atrage atenția părinților și persoanelor care au în îngrijire copii și tineri asupra riscurilor la care sînt supuși copiii care accesează „la liber“ internetul, fiind la doar cîteva click-uri distanță de niște zone obscure sau de niște potențiali infractori.

„Pentru a evita aceste lucruri, părinții ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă și că nu au voie să vorbească cu străini, să limiteze accesul la jocurile în rețea și, cel mai important, să îi învețe pe aceștia să le spună de fiecare dată tot ce se întîmplă, atunci cînd au temeri, frici sau nu înțeleg ceva“, mai precizează sursa citată.

Advertisements
Previous Story

Video Brașov: ALARMĂ! Poliție, lunetiști reali, mascați cu automate… în plin centrul unui oraș turistic

Next Story

Medic din Brașov umilit de Primărie la Moreni. Dacă şoferul primarului stă acolo, poate sta şi medicul”