Brașovul OTRĂVIT? Comisia Europeană spune: Cancer, astm, afecțiuni cardiovasculare, și deces prematur. Iar autoritățile tac. Ce este de făcut?

Last Updated on aprilie 19, 2017 Autoritățile din Brașov, în frunte cu Primăria și Garda de Mediu evită subiectul poluării din Oraș. Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement la adresa noastră. Cu alte cuvinte ne-au luat în vizor și așteaptă de la autorități măsuri concrete. Altfel vor trece la sancțiuni iar Brașovul va avea de plătit amenzi uriașe.
Din păcate poluarea care nu se simte în oraș cauzează cancer!

Iași, Brașov și București sunt cele mai poluate orașe din România. Avertismentul vine din partea specialiștilor Agenției Europene de Mediu, care susțin că nivelul de poluare depășește limitele impuse la nivel european.

Brașovul OTRĂVIT? Comisia Europeană spune: Cancer, astm, afecțiuni cardiovasculare, și deces prematur. Iar autoritățile tac. Ce este de făcut? 1

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a explicat că cele trei orașe sunt în procedura de infringement din partea Comisiei Europene, relatează Bună Ziua Iași.

Specialiștii Agenției Europene de Mediu au semnalat o creștere a numărului victimelor din cauza poluării cauzate de particulele de praf care ar putea apariția unor boli grave, precum cancerul.

„Cetățenii din anumite zone din Iași, București și Brasov au fost expuși în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 înca din 2007… nu își protejează cetățenii de poluarea cu particule fine (PM10).

Aceste particule fine provin din emisiile generate de industrie, trafic și încălzirea locuințelor si pot cauza astm, afecțiuni cardiovasculare, cancer pulmonar si deces prematur”, se arata inr-un raport al Comisiei Europene.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a recunoscut problema cu care se confruntă orașele Iași, Brașov și București din cauza nivelului ridicat de poluare.

„Avem trei orașe în momentul de față care sunt în procedura de infringement din partea Comisiei Europene pentru că a crescut gradul de poluare. Bucureștiul, Iașiul și Brașovul, cu administrațiile respective lucrăm în momentul de față să rezolvăm procedura.

Din păcate, România are cele mai multe probleme în raport cu Comisia Europeană. Multe termene depășite, multe acțiuni la care ne-am angajat și pe care nu le-am îndeplinit, asta ne-a atras până la acest moment nu mai puțin de zece proceduri de infringement.

Ele țin în special și sunt grupate în două mari categorii: zona de deșeuri și zona de poluare”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului, pentru sursa citată.

Advertisements
Previous Story

Accident Brașov: Femeie lovită pe trecerea de pietoni pe strada cu cele mai mari probleme

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Alt pieton SPULBERAT pe trecere!